1. kobieta zgłasza uzysk przed wypłatą. nie mamy czasu i możliwości fizycznie wydac decyzji uchylającej przed wypłatą. czy wiedząc że dochód przekracza realizujecie te wypłaty???? a jeżeli je wstrzymujecie to na jakiej podstawie i czy robicie to postanowieniem???
i czy jak ktoś zgłasza wyjazd męża poza RP i prosi o wstrzymanie realizacji wypłat do czasu wyjaśnienia sprawy przez Wojewode to też placimy czy wstrzymujemy, a jak wstrzymujemy to postanowieniem?? a jaka podstawa??
czyli mamy nie wstrzymywać???? i płacić nawet jak ktoś poprosi. Kierowniczka powiedziała że nasze wstrzymywanie sobie w programie jest niedozwolone i straszy naganą....czyli wypłacać a potem robić nienależnie pobrane?????
i nawet jak mi kobita w listopadzie zgłosi wyjazd męża poza RP to ją wysłać do Wojewody a tu cały rok płacić????? przecież odsetki będa ogromne, ci ludzie nie chcą tych pieniędzy.....
kierownik uważa że nawet płacic tym osobom do Wojewody wysłanym......ich prośba nie ma tu nic do rzeczy, właśnie jedna pani trzasneła drzwiami i mi oznajmiła że jeżeli przeleje jej w sierpniu wypłate to ona wpłaci na kobnto gminy spowrotem
a dopiero dzisiaj mam dokumenty o uzysku i juz wiem że bedzie oddawać naj, czerwiec lipiec i co mam jej jeszcze sierpień przelać mimo iz prosi bym tego nie robiła???