zażalenie do izby skarbowej- wzór pisma - Wzory pism

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 07 mar 2013, 12:31

Urząd Skarbowy zwrócił TW, w uzasadnieniu pisząc, że dłużnik nie mieszka pod wskazanym przez nas adresem. W raporcie poborca skarbowy napisał, że zastał zamknięte drzwi i dodatkowo członek rodziny oświadczył , że dłużnik mieszka u konkubiny. Problem polega na tym ,że jest to inna gmina, dłużnik nie jest zameldowany u konkubiny i wiem,że jeśli wyśle do drugiego US TW to urząd skarbowy też go zwróci, bo napisze że dłużnik nie jest zameldowany pod wskazanym adresem itp. przerabiałam już ten temat nie raz z urzędami i już mi ręce opadają.
Wracając do tematu to chce napisać zażalenie do izby skarbowej na zwrócony TW, ponieważ dłużnik od kilku lat odbiera prawidłowo korespondencję pod adresem wskazanym przez nas w TW. Nigdy jeszcze nie pisałam takiego pisma, dlatego proszę o pomoc i podanie wzoru.
~ewa

Napisano: 23 mar 2013, 18:56

To wyobrażcie sobie teraz co będzie od 2015 roku jak znikną obowiązki meldunkowe - heh, szukaj wiatru w polu a dłuznik zaśmieje się w pas
~mm

Napisano: 23 mar 2013, 18:57

mamy co mamy takiego wyboru władzy dokonaliśmy
~mm

Napisano: 27 mar 2013, 13:26

mam ten sam problem i nie wiem co mam z tym zrobić
~aa

Napisano: 28 mar 2013, 13:26

Nie wiem, czy wam to pomoże, ale my wysłałyśmy takie oto zażalenie i Naczelnik Urzędu Skarbowego kazał ponownie przesłać nam te tytuły wykonawcze, z tym że było to w 2011r. więc trzeba sprawdzić podstawę prawną.
Miejscowość, data
…………………2011
Dyrektor
Izby Skarbowej w …………..
za pośrednictwem
Naczelnika Urzędu Skarbowego
w …………………
Z A Ż A L E N I E
na postanowienie Naczelnika Urzędu Skarbowego w ………….. Nr ………… z dnia 2011-05-09 w sprawie zwrotu tytułów wykonawczych wystawionych na …………….. nr tytułów wykonawczych……………….
Zaskarżam postanowienie w sprawie zwrotu powyższych tytułów wykonawczych, które wpłynęło w dniu 2011-05-12 do GOPS w ………… i wnoszę:
o ponowne przyjęcie tytułów wykonawczych wystawionych na ……………………
UZASADNIENIE
Wójt Gminy ………… stosując przepisy ustawy z dnia 17 czerwca 1966r. o postępowaniu egzekucyjnym w administracji (Dz. U. z 2002r. Nr 110, poz. 968, z późn. zm.) z uwzględnieniem przepisów ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów z dnia 7 września 2007r. (Dz. U. Nr 1, poz. 7 z późn. zm.) wystawił tytuły wykonawcze na zobowiązanego …………… PESEL ……….. zamieszkałego ul. …………..
Postanowieniem z dnia 2011-05-09 Naczelnik Urzędu Skarbowego w………. zwrócił tytuły wykonawcze o nr ………… z dnia 2011-04-12 uzasadniając swoją decyzję faktem zamieszkiwania zobowiązanego w miejscowości ……………..
Wobec powyższego ustalono co następuje: Pan ………….nie mieszka pod adresem……………. jak wynika z informacji Urzędu Stanu Cywilnego w …………………………. posiadał zameldowanie na pobyt czasowy w miejscowości …………… w okresie od 14 lipca 1997r. do 14 lipca 1998r. Ponadto z informacji pracownika socjalnego GOPS w …………. wynika, że pod nr domu ……… w miejscowości ……….. nie zamieszkuje …………...
Postępowanie egzekucyjne wobec dłużnika prowadzi Komornik Sądowy przy Sądzie Rejonowym w …………., Kancelaria Komornicza w …………, który podaje adres zamieszkania Pana ………………….. Również korespondencja prowadzona przez tut. Ośrodek wysyłana na powyższy adres zostaje odbierana osobiście przez Pana ………….. co potwierdza faktyczne zamieszkiwanie W/w w miejscowości …………...
Wobec powyższego zażalenie jest w pełni uzasadnione.

Otrzymują:

1. Adresat
2. A/a

~Bogna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x