Zbieg egzekucji, co z przyłączeniem - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 25 mar 2016, 10:14

Witam serdecznie.

Podpowiedzcie kochani czy powinnam wystosować wniosek o przyłączenie do Komornika X w sytuacji jeśli mam postanowienie Sądu o świadczenie pieniężne na skutek wniosku o wydanie orzeczenia w przedmiocie zbiegu egzekucji sądowej prowadzonej przez komornika sądowego Y z egzekucją administracyjną prowadzoną przez Naczelnika Urzędu Skarbowego do rachunku bankowego dłużnika ?

Od Naczelnika otrzymaliśmy postanowienie o umorzeniu postępowania egzekucyjnego z wyszczególnieniem wszystkich przesłanych do niego tytułów, bez zwrotu tych tytułów.

Jak postąpić w tej sytuacji?
Krystyna z gazowni

Napisano: 25 mar 2016, 12:08

U mnie naczelnik US przekazał TW w lipcu 2014 r. do komornika, a ten obciążył mnie dodatkowo kosztami na zaliczkę na wydatki gotówkowe.
Teraz komornik na podstawie art. 824 § 1 pkt 3 kpc postępowanie egzekucyjne umorzył wobec stwierdzenia bezskuteczności egzekucji i zwrócił TW.
Ale i tak wcześniej wysłałam wniosek o przyłączenie do egzekucji.
Obie sprawy mają u komornika inne sygnatury.
nowapa
Podinspektor
Od: 16 gru 2014, 11:47
Zajmuję się:

Napisano: 29 mar 2016, 9:19

Dziękuje za odpowiedz :)
...ale prosiłabym jeszcze aby inne osoby również się wypowiedziały w niniejszym temacie.
Krystyna z gazowni

Napisano: 30 mar 2016, 9:35

Odświeżam i ładnie proszę o jakieś sugestie :) jakie kroki podjąć w niniejszej sprawie.
Krystyna z gazowni

Napisano: 30 mar 2016, 21:33

ja też wysyłam przyłączenia, wybrałam mniejsze zło - lepiej mieć coś niż nie pisać niczego. Na razie żaden komornik mi nie odpisał, że źle itp. :)
kropka86
Starszy referent
Od: 10 sty 2016, 21:21
Zajmuję się: ŚR,FA,ZDO i inne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x