Chcę zrobić zbiór centralny w sygnity jednak wyskakuje mi komunikat "Przed dodaniem zbioru należy uzupełnić dane jednostki wpisując w zakładce RW co najmniej adres e-mail, nr tel, miejscowośc, adres..." Patrząc w aktualne parametry systemu te wszystkie dane są uzupełnione. Choroba nie wiem jak ten zbiór zrobić w tym programie. Sprawozdania zrobiłam i zostało mi to badziewie.
nowa, nadal masz ten problem. bo ja juz nie wiem co robić. wszystkie dane mam idealnie wprowadzone, nic mi nie brakuje, a program nadal krzyczy, że trzeba uzupełnić dane!
trzeba wejść w administracja użytkownicy wprowadzić numer telefonu użytkownikowi który jest zalogowany przy sprawozdaniu a najlepiej to wszystkim użytkownikom i wtedy zamknąć system i znowu się zalogować
Administracja - aktualne parametry systemowe - moduł aplikacji oraz moduł danych , pootwieraj i powprowadzaj wszędzie dane nr tel. , email - następnie zakładka użytkownicy - modyfikuj i powprowadzaj numery telefonów wszystkim użytkownikom - ja tak zrobiłam i poszło ! powodzenia !