zbiór centralny SR - pomocy

Wybrane tematy:
Potrzebna pomoc PCBiznes Prestiż w module Kadry i Płace. Jak cofnąć kontynuacje harmonogramu postanowienie sądu na umieszczenie w dps wyszukanie odwołań od decyzji
Nutka
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

zbiór centralny SR - pomocy

Post autor: Nutka »

Importowałam zbiór centralny. Coś tam pisało w CAS ze muszę poczekać na weryfikację itp. Teraz nie jestem pewna, czy była już ta weryfikacja czy nadal czekać gdyż w pewnym momencie mnie wylogowano i musiałam się ponownie zalogować a status poprawności mam "niepoprawny". Zweryfikowałam je mam kilka walidacji miękkich. Czy muszę coś zrobić z miękkimi walidacjami i stad przyczyna statusu jako niepoprawna czy może to być tak gdyż nie sprawdzono jeszcze poprawności?
;) „-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
mar

Re: zbiór centralny SR - pomocy

Post autor: mar »

też mam miękkie i wg Sygnity można przekazać.
Nutka1

Post autor: Nutka1 »

Ok, ale nie mogę przekazać bo mam status poprawności "niepoprawny" nie wiem co to oznacza. Czy może oznaczać to że oni jeszcze tego niezweryfikowali?
Nutka
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Wyniki weryfikacji danych zbioru centralnego:
Status weryfikacji: niepoprawny
Rodzaj walidacji: miękka
Należy skontaktować się z dostawcą aplikacji, z której pochodzi zbiór centralny.
;) „-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
Nutka
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

nikt nie wie, czy to faktycznie błąd, czy muszę dzwonić czy czekać?
HJT

Post autor: HJT »

to w końcu dzwoniłaś do sygnity i wyjaśniałaś te walidacje miękkie czy należało poczekać na weryfikacje ?
jolkakk

Post autor: jolkakk »

zacznę od tego że dopiero zaczynam w SR stąd moje pyt. mam walidacje miękki w zbiorach (dużo) po co się dzwoni do sygnity? w takiej sytuacji?
m&j

Post autor: m&j »

Nutka pisze:nikt nie wie, czy to faktycznie błąd, czy muszę dzwonić czy czekać?
Nutka mam tak samo :cry: i w sumie teraz to już nie wiem czy mogę przesyłać te zbiory i sprawozdania z SR czy nie? dodatkowo porównanie sprawozdania rzeczowo-finansowego i zbioru centralnego też zawiera błędy tzn. nie ma 100 % zgodności a jest w kolejnych miesiącach 100,50 i 30% tak jakby dane ze sprawozdania były wykazane narastająco a ze zbioru miesięcznie :? załamać się można :(
Bazyl

Post autor: Bazyl »

A ja mam pytanie o Waszą zgodność ZC ze sprawozdaniem. U mnie w 100% zgadza się tylko styczeń (od góry do dołu), a reszta miesięcy to zgodność od 50 do 10%. O co chodzi?
m&j

Post autor: m&j »

Bazyl pisze:A ja mam pytanie o Waszą zgodność ZC ze sprawozdaniem. U mnie w 100% zgadza się tylko styczeń (od góry do dołu), a reszta miesięcy to zgodność od 50 do 10%. O co chodzi?
Bazyl właśnie o tym pisałam :?
ODPOWIEDZ