zbiór centralny w I kwartale 2012? - Oprogramowanie

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 26 mar 2012, 16:28

czy może są już jakieś przecieki, czy należy robić zbiór centralny za I kw. 2012? nie ukrywam, że w moim PCPR pracownicy jeszcze w lesie w aplikacji piecza zastępcza (czyt. brak im czasu) i jest duży kłopot z wprowadzaniem danych, przeniesienie ZbC na II kwartał podreperowałoby moje zdrowie psychiczne...
~retro

Napisano: 27 mar 2012, 11:24

Zbiór centralny za 1 kwartał 2012 roku nie będzie zawierać świadczeń z pieczy zastępczej, a jedynie świadczenia z pomocy społecznej. W związku z tym nie martw się o to, natomiast ważne jest abyś przy wprowadzaniu do Pomostu danych świadczeń wprowadzonych ręcznie z RB-28 pominął świadczenia z nowej ustawy, abyś niepotrzebnie nie zaniżał zgodności.
~Tomek

Napisano: 28 mar 2012, 14:43

u mnie w I, II i III świadczenia dla rodzin zastępczych były płacone wg ustawy o pomocy społecznej i wg starych kwot, od kwietnia wypłaty będą szły w aplikacji piecza zastępcza,a rodziny mammy na starych i na nowych zasadach. Rozumiem, że o zbiory za I kwartał mam być spokojna???

P.S. Jaki jest termin przesłania zbioru za I kwartał dla woj łódzkiego? d 10 czy d 15 kwietnia br? Może ktoś wie?
~em

Napisano: 28 mar 2012, 15:06

Nie trzeba się martwić, zapraszam na nowy dział forum Sygnity poświęcony wspariu i pieczy: https://www.public.sygnity.pl/forums/viewforum.php?f=119
~Tomek

Napisano: 28 mar 2012, 15:07

Nie trzeba się martwić, zapraszam na nowy dział forum Sygnity poświęcony wspariu i pieczy: https://www.public.sygnity.pl/forums/viewforum.php?f=119
~Tomek

Napisano: 28 mar 2012, 15:19

dzięki :)
~em

Napisano: 28 mar 2012, 15:27

mam podobną sytuację jak \"em\": od stycznia do marca rodziny na starych kwotach, w kwietniu będzie wyrównanie - decyzje (zarówno wygaszające \"starą\" pomoc jak i przyznające \"nową\") wydane z różnymi datami w ciągu tych trzech miesięcy i wszystkie z mocą obowiązującą od 01.01.2012r. W związku z tym, z jaką datą wygaszać \"starą\" pomoc w POMOŚCIE?
~retro

Napisano: 28 mar 2012, 16:01

Ustawa mówi jedynie że stare decyzje zachowują moc do wygaszenia jednak nie dłużej niż do 31 marca br. W związku z tym od Ciebie zależy z jaką datą wygasisz decyzję wydaną w pomocy społecznej i wydasz decyzję przyznającą świadczenie w pieczy zastępczej. Byleby jedna i druga data zawierała się w okresie 1 stycznia - 31 marca br. Pamiętaj że po wygaszeniu decyzji należy przypisać rodzinę do aplikacji \"piecza zastępcza\", podając datę nie późniejszą niż data wniosku o przyznanie pomocy wg nowej ustawy, a następnie w nową - pustą - teczkę rodziny w pieczy zastępczej wprowadzić wniosek, ewentualny opis sytuacji (jeśli posiadasz) i decyzję przyznającą świadczenie. W tej nowej decyzji rodzaje świadczeń wg nowej ustawy i nowych zasad wybierasz jako pozaustawowe, a wg nowej ustawy ale starych zasad jako ustawowe.
zapraszam na nasze forum na nowy dział podany wyżej, tam szersze informacje o tym.
pozdrawiam
~Tomek

Napisano: 28 mar 2012, 16:49

dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi
~retro

Napisano: 30 mar 2012, 11:26

wprowadziłam kod aktywacyjny i chyba dobrze to zatwierdziłam problem w tym, że nie widze tej aplikacji wsparcie rodziny
Gdzie, w którym miejscu sie do tego wchodzi?
~Ela

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x