Pytanie które chciałbym zadać, jest proste a nawet banalne, czy mieszkańcy dps moga robic zdjęcia ( uzywając telefonów komórkowych). Zdjęcia np. swojego pokoju, otoczenia itp., ale juz innej wagi pytanie, czy moga robic zdjęcia swoim wspołlokatorom np. w róznych zyciowych sytuacjach, często dośc intymnych ???( kapiel, toaleta, itp.itd). Pytanie poczatkowe z pozoru z banalne, ale to nie wszystko, bo pytanie pomocnicze brzmii: co mieszkaniec może zrobić z tymi zdjęciami ?? a może bez zgody i wiedzy kogokolwiek zdjęcia te ( nie osobiście) upublicznić, nawet nie mając niczego złego na mysli. Poprosty ktoś wykorzysta je dla \" checy\" i umieści w internecie. A wtedy już rozpętuje się piekło, naruszenie dóbr.. wizerunku etc. etc. Media już mnie mają jako odpoweidzialnego za całokształt.... i cyrk pewny. I ostatnie pytanie ( mam pewną konepcje ale...) jakie zakazy według Was można wprowadzic nie łamiąc wolności obywatelskich związanych z uzywanie telefonu ...
Żadnych Jak robi zdjęcia to musi się liczyć z tym że nie wszyscy się na to zgodzaja i to uszanować jak nie to za to odpowiada. Że w dps to nie znaczy bezkarny.
Och jak mi miło za \"mądralo\" myślę że nikt nie jest bezkarny. Niektórzy mają zakaz zbliżania sie do kogoś może ktoś dostanie zakaz używania komórki jak nie potrafi korzystać z niej w cywilizowany sposób.