zdjęcia w dps - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 07 mar 2011, 21:07

Pytanie które chciałbym zadać, jest proste a nawet banalne, czy mieszkańcy dps moga robic zdjęcia ( uzywając telefonów komórkowych). Zdjęcia np. swojego pokoju, otoczenia itp., ale juz innej wagi pytanie, czy moga robic zdjęcia swoim wspołlokatorom np. w róznych zyciowych sytuacjach, często dośc intymnych ???( kapiel, toaleta, itp.itd). Pytanie poczatkowe z pozoru z banalne, ale to nie wszystko, bo pytanie pomocnicze brzmii: co mieszkaniec może zrobić z tymi zdjęciami ?? a może bez zgody i wiedzy kogokolwiek zdjęcia te ( nie osobiście) upublicznić, nawet nie mając niczego złego na mysli. Poprosty ktoś wykorzysta je dla \" checy\" i umieści w internecie. A wtedy już rozpętuje się piekło, naruszenie dóbr.. wizerunku etc. etc. Media już mnie mają jako odpoweidzialnego za całokształt.... i cyrk pewny. I ostatnie pytanie ( mam pewną konepcje ale...) jakie zakazy według Was można wprowadzic nie łamiąc wolności obywatelskich związanych z uzywanie telefonu ...
~Nygus

Napisano: 07 mar 2011, 21:11

Żadnych Jak robi zdjęcia to musi się liczyć z tym że nie wszyscy się na to zgodzaja i to uszanować jak nie to za to odpowiada. Że w dps to nie znaczy bezkarny.
~pracownik socjalny

Napisano: 14 mar 2011, 21:09

a jeżeli to człowiek niepełnosprawny intelektualnie lub chory psychicznie, to co wtedy \"mądralo\"
~wiarus

Napisano: 14 mar 2011, 21:25

Och jak mi miło za \"mądralo\" myślę że nikt nie jest bezkarny. Niektórzy mają zakaz zbliżania sie do kogoś może ktoś dostanie zakaz używania komórki jak nie potrafi korzystać z niej w cywilizowany sposób.
~pracownik socjalny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x