Moje pytanie brzmi następująco: Zasiłek dla opiekuna będziemy tylko wyrównywać??? od lipca 2013 r. do chwili wejścia w życie ustawy, nie będziemy wypacać go dalej?
A reszta jak myśli?????? podpowiecie mi ludzie chodzą i już pytają o wypłaty...robiliście zawiadomienia ? jak to jest ? będzie trzeba dalej płacić ????
Proponuję przeczytać ustawę. Tam jest naprawdę wszystko napisane. Ale odpowiem. Zawiadomień nie robiliśmy bo ustawa jeszcze nie weszła w życie, a do przodu również będziemy płacić w określonych przypadkach. Inna sprawa, nie wiem dlaczego upatrujecie problemu w dalszych wypłatach - wasz budżet również rośnie przecież.
no a jaki byłby sens w ogóle tworzenia zdo skoro mielibyśmy nie płacic go dalej. Jest w ustawie napisane że wydajemy decyzję na czas trwania orzeczenia lub oczywiście do czasu zgonu osoby.
Drogie Koleżanki i Drodzy Koledzy , pracownicy OPS !
Co prawda Ustawa o wypłacie ZdO , jeszcze nie obowiązuje , ale warto ją przeczytać . Unikniecie nieporozumień i nie będziecie zadawać (przepraszam) dziecinnych pytań . Po jej wejściu (niebawem) , będzie więcej czasu na kawkę .