ZDO - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 15 maja 2014, 13:38

czy rolnik który oświadczył że w okresie od 01.07 do obecnie nie zaprzestał pracy w gospodarstwie dostanie spłatę ZDO (obecnie rezygnuje z pracy w gospodarstwie)
jolkaa

Napisano: 15 maja 2014, 13:41

tak na szybko to wydaje mi się, że nie powinien dostać spłaty!
aaa
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 15 maja 2014, 13:31
Zajmuję się:

Napisano: 15 maja 2014, 13:44

Wydaje mi się, że nie ponieważ nie spełniał warunków. Ale faktem jest że trafiłaś na uczciwego rolnika skoro tak oświadczył ;P W końcu ''6 koła drogą nie chodzi'' ;)
Alien

Napisano: 15 maja 2014, 14:32

Bystry rolnik , zapyta Cię ,a gdzie w ustawie jest napisane , że ma złożyć oświadczenie , od kiedy ? Takiego wymogu w poprzednie ustawie nie było . Napisze Ci , że zaprzestał i tyle . Co wtedy poczniesz ?
mam56

Napisano: 15 maja 2014, 19:48

Zadasz pytanie o okres - wielkie mecyje. Jak nie odpowie, to w związku z brakiem formalnym pozostawisz wniosek bez rozpatrzenia.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 15 maja 2014, 19:58

Zgoda , ale na jakiej podstawie bez rozpatrzenia ? Brak formalny , to może być jak np. coś nie podpisał . On wszystko przedłożył , podpisał , zgodnie z wymogami ustawy .
mam56

Napisano: 15 maja 2014, 20:10

Iks pisze:Zadasz pytanie o okres - wielkie mecyje. Jak nie odpowie, to w związku z brakiem formalnym pozostawisz wniosek bez rozpatrzenia.
powodzenia zyczę z całego serca , oraz niekumatych petentów :mrgreen:
szpieg z krainy D

Napisano: 16 maja 2014, 8:34

mam56 pisze:Zgoda , ale na jakiej podstawie bez rozpatrzenia ? Brak formalny
Brak formalny to jest wszystko co nie pozwala Ci wydać prawidłowo decyzji i zakończyć postępowania. Ty masz przede wszystkim bez wątpliwości i wyczerpująco poprowadzić postępowanie administracyjne - art. 7 KPA ("wszelkie czynności niezbędne do dokładnego wyjaśnienia stanu faktycznego"), art. 12 KPA ("organy powinny działać w sprawie wnikliwie i szybko") itd. Jak dla mnie stosowne oświadczenie z określeniem daty jest najprostszą metodą pozwalającą na wyjaśnienie stanu faktycznego (bo zarówno wnikliwie jak i szybko) i zakończenie postępowania, a przy tym dla mnie ustalenie tej daty jest niezbędne, bo jeśli oświadczy, że np. 'zaprzestał' dopiero we wrześniu, to za lipiec i sierpień nie należy mu się ZDO. Tym samym jeśli nie określi tej daty to ja nie mogę wydać decyzji - brak formalny
szpieg z krainy D pisze:powodzenia zyczę z całego serca , oraz niekumatych petentów
.

Dzięki. Z kumatymi też sobie radzę, z takimi co myślą, że są kumaci też ;)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x