powodzenia zyczę z całego serca , oraz niekumatych petentówIks pisze:Zadasz pytanie o okres - wielkie mecyje. Jak nie odpowie, to w związku z brakiem formalnym pozostawisz wniosek bez rozpatrzenia.
Brak formalny to jest wszystko co nie pozwala Ci wydać prawidłowo decyzji i zakończyć postępowania. Ty masz przede wszystkim bez wątpliwości i wyczerpująco poprowadzić postępowanie administracyjne - art. 7 KPA ("wszelkie czynności niezbędne do dokładnego wyjaśnienia stanu faktycznego"), art. 12 KPA ("organy powinny działać w sprawie wnikliwie i szybko") itd. Jak dla mnie stosowne oświadczenie z określeniem daty jest najprostszą metodą pozwalającą na wyjaśnienie stanu faktycznego (bo zarówno wnikliwie jak i szybko) i zakończenie postępowania, a przy tym dla mnie ustalenie tej daty jest niezbędne, bo jeśli oświadczy, że np. 'zaprzestał' dopiero we wrześniu, to za lipiec i sierpień nie należy mu się ZDO. Tym samym jeśli nie określi tej daty to ja nie mogę wydać decyzji - brak formalnymam56 pisze:Zgoda , ale na jakiej podstawie bez rozpatrzenia ? Brak formalny
.szpieg z krainy D pisze:powodzenia zyczę z całego serca , oraz niekumatych petentów