ZDO - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 24 cze 2014, 7:57

Witam. Mam dwa pytanka
1. czy jeżeli dana osoba składa mi teraz (w czerwcu) wniosek o zdo i chce pobierać tylko za okres od 01.07.2013r do 30.06.2014 to wywiad też trzeba zrobić?
2.mam osobę która złożyła wniosek o zdo o wyrównanie od 01.07.2013 do 31.03.2014 teraz czeka na nowe orzeczenie (bez kontynuacji) i tu moje pyt jak będzie składał drugi wniosek z nowym orzeczeniem czy mogę mu sie cofnąć z wypłatą do miesiąca złożenia wniosku w PCPR czy przyznać mu od dnia wyrejestrowania z PUP bo jest tam zarejestrowany
ensiferum

Napisano: 24 cze 2014, 8:49

???
ensiferum

Napisano: 24 cze 2014, 9:09

1 tak
2 Jeżeli przyjdzie z nowym orzeczeniem to odmowa przecież nie będzie kontynuacji orzeczenia .
irka2

Napisano: 24 cze 2014, 9:56

Mi się wydaje że jak złoży do połowy września to by mu się należało kontynuacja nie ma znaczenia ponieważ miał zakończone śp z mocy ustawy a takich zdo obejmuje nie wnikając w kontynuację tylko kwestia jest tego co napisałem wyżej
ensiferum

Napisano: 25 cze 2014, 10:34

To wkońcu na ZDO musi być kontynuacja czy nie? Jak złoży na zaległość teraz a po pracy na bieżące to będzie jako nowy wniosek i nowa osoba a przecież nowych nie mamy brać. Jak to jest?
!Ella!

Napisano: 25 cze 2014, 10:46

Mam podobny przypadek i nie wiem jak go rozwiązać.
Babce wygasła decyzja z mocy ustawy 30 czerwca 2013, a orzeczenie skończyło się w październiku 2013. Teraz złożyła na wyrównanie zaległego + bieżące, z tym że czeka na nowe orzeczenie. I pytanie...czy tylko wyrównuję do ważności poprzedniego orzeczenia i odmowa na bieżące, czy też przyznaję bieżące jeżeli doniesie orzeczenie?
ret

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x