Pytanie nr 1:
co w przypadku, jeśli osoba utraciła prawo do ZDO z dniem 30 czerwca 3013 - kobitka opiekowała się matką i spełniała wszelkie przesłanki, ale po utracie ZDO przeszła w lipcu sama na zasiłek stały. Czy w tym wypadku przysługuje wyrównanie do kwietnia br? Jak myślicie?
A co z osobami, które po utracie ZDO od 1 lipca i dalej podjęły zatrudnienie, czy też nabywają prawo do wyrównania?
Czy chociażby osoby, które nabyły prawo do pobierania zasiłku dla bezrobotnych?
Siedzę i myślę....
ZDO bieg z przeszkodami
Re: ZDO bieg z przeszkodami
pytanie nr 1:
co w przypadku, jeśli osoba utraciła prawo do ZDO z dniem 30 czerwca 3013 - kobitka opiekowała się matką i spełniała wszelkie przesłanki, ale po utracie ZDO przeszła w lipcu sama na zasiłek stały.
- wg mnie ZDO sie nie nalezy od momentu uzyskania prawa do zasiłku stałego- osoba pobierająca zasiłek stały jest osoba całkowicie niezdolna do pracy więc nie ma możliwości zrezygnowania z niej na rzecz opieki nad osoba niepełnosprawną
A co z osobami, które po utracie ZDO od 1 lipca i dalej podjęły zatrudnienie, czy też nabywają prawo do wyrównania?
- płacisz tylko za te miesiące kiedy nie pracowały
co w przypadku, jeśli osoba utraciła prawo do ZDO z dniem 30 czerwca 3013 - kobitka opiekowała się matką i spełniała wszelkie przesłanki, ale po utracie ZDO przeszła w lipcu sama na zasiłek stały.
- wg mnie ZDO sie nie nalezy od momentu uzyskania prawa do zasiłku stałego- osoba pobierająca zasiłek stały jest osoba całkowicie niezdolna do pracy więc nie ma możliwości zrezygnowania z niej na rzecz opieki nad osoba niepełnosprawną
- płacisz tylko za te miesiące kiedy nie pracowały
Oprócz ZDO bieg z przeszkodami - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
wnuczka
decyzja uchylająca
nie liczymy uzysku czy robimy utrate
samotne
Rodzinne
świadczenia rodzinne export składek do płatnika
Dziecko pod opieką ciotki, wstrzymać świadczenia matce??!
Odsetki dla ZDO jaka kwota?
samotne
PROBLEM - PYT. DO BYSTRYCH
Zbiory centralne SR
czek
Zasilek dla opiekuna na siostre
czy macie?
potrącać czy może wpłacić
Opiekun w wieku poprodukcyjnym