zdo koniec orzeczenia a teraz wniosek na szo - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 31 mar 2015, 14:09

jula sw pisze: POCAHONTAS pisze:jest tak dla nowych osób, ale jesli ktoś miał zdo i skończyło mu sie orzeczenie a spełnia warunki dalej, jeśli chodzi o nowe orzeczenie ( to znaczy, wniosek na komisję, maks. 1 -m-c po utracie waznosci starego i złozenie wniosku o zdo w okresi 3 m-cy od dnia wydania orzezcenia) to dalej ma zdo. Gdyby tych warunków nie spełnił, to dalej niestety szo.

a gdzie w ustawie jest warunek jednego miesiaca po utracie ważnosci starego...
Sorki, chyba rzeczywiście troszkę się rozpędziłam i nieprecyzyjnie wyjaśniłam. Z tym jednym miesiącem to miałam na myśli, żeby nie było przerwy w zdo. a jak przyjdzie po tych 3 m-cach od dnia wydania orzeczenia to już zdo nie przysługuje.
Art. 6 ZDO
3. W przypadku, o którym mowa w ust. 2, prawo do zasiłku dla opiekuna przysługuje, jeżeli wniosek o ustalenie prawa do zasiłku dla opiekuna został złożony w okresie 3 miesięcy, licząc od dnia wydania orzeczenia o niepełnosprawności lub orzeczenia o stopniu niepełnosprawności.
4. W przypadku, o którym mowa w ust. 3, prawo do zasiłku dla opiekuna ustala się, począwszy od miesiąca, w którym złożono wniosek o ustalenie niepełnosprawności lub stopnia niepełnosprawności.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x