ZDO tak się zastanawiam... - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 13 maja 2014, 13:30

człowiekowi wygasła decyzja z mocy prawa (żona na męża), w listopadzie podjęła na chwilę zatrudnienie, zrezygnowała i pobiera SZO (po odwołaniu). Tak się zastanawiam co teraz... przyjdzie zapewne po wyrównanie ZDO. I co teraz? Ja jej nie przyznam ZDO, bo to zona na męża, niech się odwołuje. SKO zapewne znów przyzna. Problem w tym co ta osoba ma zrobić... czy zrezygnowac z SZO w momencie składania wniosku o ZDO?! A jeśli SKO ZDO jej nie przyzna, to zostanie z niczym. A jeśli nie zrezygnuje z SZO a złoży o ZDO i się odwoła, a SKO przyzna to co wtedy? Ech...
aggga

Napisano: 13 maja 2014, 14:02

to nie rob kobiecie pod gorke...sko juz raz ci pokazalo,ze mylisz sie w interpretacji przepisow uznajac,ze zonie na meza sie nie nalezy - czemu chcesz zeby znow ci to udowadniali? przyznaj koniecie zdo i tyle
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 13 maja 2014, 14:06

Jakie wyrównanie? Jak pobiera SZO to nie ma wyrównania
sosna

Napisano: 13 maja 2014, 14:26

sosna pisze:Jakie wyrównanie? Jak pobiera SZO to nie ma wyrównania
A okres od lipca do listopada to pies?
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 13 maja 2014, 14:34

ja bym wyrónała za ten okres
apaulina

Napisano: 13 maja 2014, 14:56

to że wyrównanie jej się należy za okres od lipca do kawałka listopada to jest pewne, bo miała prawo do SP i jej wygasło 30 czerwca.
Tyle, ze moja kierowniczka nie podpisze mi decyzji przyznającej ZDO żonie na męża. Musze jej dać odmowe i zasugeruję odwołanie. Co byście zrobili?
aggga

Napisano: 13 maja 2014, 14:59

aggga pisze:to że wyrównanie jej się należy za okres od lipca do kawałka listopada to jest pewne, bo miała prawo do SP i jej wygasło 30 czerwca.
Tyle, ze moja kierowniczka nie podpisze mi decyzji przyznającej ZDO żonie na męża. Musze jej dać odmowe i zasugeruję odwołanie. Co byście zrobili?
Jeśli nie podpisze Ci takiej decyzji, to odwołanie jest jedyna sensowną alternatywą.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 13 maja 2014, 15:02

kronos79, to jasne, ale co z kwestią pobierania SZO i składania wniosku o ZDO? Ma zrezygnować z SZO i złożyć o ZDO? czy dalej pobierać SZO i jednocześnie złożyć o ZDO. Tylko co w przypadku jak SKO przyzna jej ZDO za okres kiedy pobierała SZO?!
aggga

Napisano: 13 maja 2014, 16:28

aggga pisze:Tyle, ze moja kierowniczka nie podpisze mi decyzji przyznającej ZDO żonie na męża.
Ja się tak zastanawiam czasem, skąd się u was biorą kierownicy którzy gorzej znają przepisy i orientują się w orzecznictwie od swoich podwładnych, a na dodatek kompletnie nie słuchają ich zdania i merytorycznych argumentów. Czyli nie dość, że nic nie wiedzą, to jeszcze nie zdają sobie sprawy z własnej ignorancji... brrr :shock:
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 13 maja 2014, 16:30

aggga pisze:Ma zrezygnować z SZO i złożyć o ZDO?
Tak.
aggga pisze:czy dalej pobierać SZO i jednocześnie złożyć o ZDO.
Jeśli złoży wniosek na ZDO z ustalonym prawem do SZO, to odmowa będzie ewidentna. Chyba, że wniosek na ZDO będzie obejmował tylko wyrównanie za okresy w których nie miała ustalonego prawa do SZO (jeśli takie były).
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x