A okres od lipca do listopada to pies?sosna pisze:Jakie wyrównanie? Jak pobiera SZO to nie ma wyrównania
Jeśli nie podpisze Ci takiej decyzji, to odwołanie jest jedyna sensowną alternatywą.aggga pisze:to że wyrównanie jej się należy za okres od lipca do kawałka listopada to jest pewne, bo miała prawo do SP i jej wygasło 30 czerwca.
Tyle, ze moja kierowniczka nie podpisze mi decyzji przyznającej ZDO żonie na męża. Musze jej dać odmowe i zasugeruję odwołanie. Co byście zrobili?
Ja się tak zastanawiam czasem, skąd się u was biorą kierownicy którzy gorzej znają przepisy i orientują się w orzecznictwie od swoich podwładnych, a na dodatek kompletnie nie słuchają ich zdania i merytorycznych argumentów. Czyli nie dość, że nic nie wiedzą, to jeszcze nie zdają sobie sprawy z własnej ignorancji... brrraggga pisze:Tyle, ze moja kierowniczka nie podpisze mi decyzji przyznającej ZDO żonie na męża.
Tak.aggga pisze:Ma zrezygnować z SZO i złożyć o ZDO?
Jeśli złoży wniosek na ZDO z ustalonym prawem do SZO, to odmowa będzie ewidentna. Chyba, że wniosek na ZDO będzie obejmował tylko wyrównanie za okresy w których nie miała ustalonego prawa do SZO (jeśli takie były).aggga pisze:czy dalej pobierać SZO i jednocześnie złożyć o ZDO.