ZDo wyrównanie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 06 maja 2014, 11:09

My rolnikom na dzieci daliśmy odmowy od śp w lipcu 2013 roku, SKO utrzymało w mocy i te osoby nie pobierają. Czy wobec zmian jakie się pojawiły Ci rolnicy dostana równiez to wyrównanie? moim zdaniem tak, ale szefostwo ma watpliwości, ze to dla opiekunów rtylko a na dzieci juz nie
aga2385
Stażysta
Od: 07 kwie 2014, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 06 maja 2014, 11:22

a dlaczego nie przyznawaliście na dzieci rolnikom? jak nie mogę pojąć jednej rzeczy - jeden kraj, jedna ustawa a interpretacji 100
kas

Napisano: 06 maja 2014, 11:27

Jak mogliście nie przyznać rolnikowi na dziecko świadczenia pielęgnacyjnego?????????????????????
SZOK :shock:
Eliksir

Napisano: 06 maja 2014, 11:39

kas pisze:a dlaczego nie przyznawaliście na dzieci rolnikom? jak nie mogę pojąć jednej rzeczy - jeden kraj, jedna ustawa a interpretacji 100
Eliksir pisze:Jak mogliście nie przyznać rolnikowi na dziecko świadczenia pielęgnacyjnego?????????????????????
SZOK :shock:
Nie ma co się dziwić, trzeba śledzić orzecznictwo. Szokiem były dla mnie gminy, które po uchwale 7 sędziów NSA dalej przyznawały rolnikom SP.
W tej sytuacji organ I instancji odmówił, organ odwoławczy odmówił, a i sad administracyjny by odmówił, bo uchwała 7 sędziów go wiąże.
Wszystkim, którzy są w szoku, że organy odmawiały SP rolnikom gratuluję dobrego samopoczucia i życzę, by nie zaglądała do Was kontrola NIKu, która tego dobrego samopoczucia mogłaby Was pozbawić.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 06 maja 2014, 14:50

my po uchwale 7 sędziów też odmówiliśmy rolnikom, SKO utrzymało w mocy, Sąd oddalił skargi, nie jest to złośliwość
Dorkis

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x