ZDO zagranica brak opieki - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 24 lut 2015, 11:55

Potrzebuje pomocy w sprawie zasiłku dla opiekuna, Pani wyjechała za granicę a miała przyznane ZDo na matkę , ustalił pracownik socjalny po próbie przeprowadzenia wywiadu, wywiadu nie dało się przeprowadzić jest tylko pismo ( informacja) wysłałem pod adres który podała ostatnio strona wezwanie , oczywiście nie zgłosił się nikt ,
mam uchylić to świadczenie czy wstrzymać wypłatę
nie ma również daty wyjazdu za granicę może jeszcze to ustalić ? ale jak na podstawie oświadczenia kogoś z rodziny ? wywiadu ponownego ?
Konradd

Napisano: 24 lut 2015, 12:01

w tej sytuacji to wztrzymać na podst. art. 28
Ewelinaa

Napisano: 24 lut 2015, 12:04

osoba niepelnosprawna tez wyjechala?
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 24 lut 2015, 12:16

Nie niepełnosprawna jest w Polsce z mężem mieszka tylko córeczka wyjechała za granicę , a co to zmienia
konradd

Napisano: 24 lut 2015, 12:19

tyle, ze osoba niepelnosprawna moze okreslic od kiedy nie jest sprawowana opieka - wywiad zreszta przeprowadza sie sie w miejscu sprawowania opieki, wiec u nas pewnie bylby przeprowadzony z osoba wymagajaca i prawo do swiadczenia zostaloby uchylone na podstawie wlasnie tego wywiadu, z ktorego by wynikalo,ze opieka nie jest sprawowana przez osobe, ktorej przyznalismy zdo...
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 24 lut 2015, 12:31

To wszystko prawda , wywiad miał być przeprowadzony w miejscu sprawowania opieki, ale pracownik socjalny go nie zrobił, osoba niepełnosprawna podobno w stanie zdrowia , który to uniemożliwiał , pewnie informacje o zagranicy podał mąż tej Pani. Wiem , że powinien być wywiad ale go nie ma jest tylko pisemko od socjalnego stąd pytanie czy powinienem zlecić jeszcze raz z uszczegółowieniem od kiedy zagranica u tej córki.
konradd

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x