ZDo złożony 16 września - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 08 paź 2014, 17:53

osoba złożyła wniosek 16 września oczywiście dam odmowe ze wzg na termin bo uwazam że po to ustawodawca go ustalił aby się go trzymać, myślę że nie ma znaczenia że 1 dzien po terminie. aczkolwiek uważam że nasze drogie SKO karze rozpatrzyć ponownie lub coś w ten deseń bo mimo że zrobiłam przed decyzją wywiad takżeby nie było to nie zamierzam się z abardzo rozpisywać w odmowie. Krótko zwięźle i na temat z art 5 ustawy o ZDO, myśle ze nie ma potrzeby opiswać sytuacji z wywiadu itd?? jak uważacie ? A apropo jak ma ktoś podobną decyzję to proszę zamieścić dla porównania:)
kings

Napisano: 09 paź 2014, 10:01

A może art.16a kpa?
Marta2

Napisano: 09 paź 2014, 10:38

a może umorzenie postępowania?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 09 paź 2014, 13:11

Elmer kurcze w życiu bym nie pomyślał że decyzja o umorzeniu postępowania. ale jesteś pewien elmer? decyzja o umorzeniu z art. 105 ze wzg na bezprzedmiotowość??
kingd

Napisano: 09 paź 2014, 13:41

Masz racje ELMER, przecież w tym przypadku zostało już wszczęte postępowanie.
Marta2

Napisano: 09 paź 2014, 18:34

kings pisze:osoba złożyła wniosek 16 września oczywiście dam odmowe ze wzg na termin bo uwazam że po to ustawodawca go ustalił aby się go trzymać, myślę że nie ma znaczenia że 1 dzien po terminie. aczkolwiek uważam że nasze drogie SKO karze rozpatrzyć ponownie lub coś w ten deseń bo mimo że zrobiłam przed decyzją wywiad takżeby nie było to nie zamierzam się z abardzo rozpisywać w odmowie. Krótko zwięźle i na temat z art 5 ustawy o ZDO, myśle ze nie ma potrzeby opiswać sytuacji z wywiadu itd?? jak uważacie ? A apropo jak ma ktoś podobną decyzję to proszę zamieścić dla porównania:)
ja uwazam,ze zle zrobilas przeprowadzajac wywiad :) moim zdaniem powinnas byla odmowic wszczecia postepowania (61a kpa)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 10 paź 2014, 11:09

wywiad zzostał przeprowadzony pod SKO bo strona napewno się odwoła. A Sko poźniej zarzuci że nie prowadziliśmy postępowania z art. 7 KPA i karze ponownie rozpatrzyć.
kings

Napisano: 10 paź 2014, 13:58

Jeśli termin nie został zachowany to nawet SKO nie kazałoby ponownie rozpatrywać i dawać odmów, tylko albo odmówić wszczęcia, albo umorzyć postępowanie - tam nie ma co prowadzić (zgodnie z art. 7 KPA), tam bardziej należało zastosować art. 12. Wywiad robiliście bez sensu.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 14 paź 2014, 14:50

kiedy minął termin 15 września czy 14 września, bo ja mam 2 wnioski z 15 i już sama zgłupiałam
oliwia1234

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x