czy na podstawie weryfikacji Zus sami odejmujecie składkę 13 i 14 emerytury czy mimo weryfikacji piszecie do ZUS gdyz z weryfikacj nie wynika jasno ze jest to składka od 13 i 14 emerytury
Też odejmuje z wydruku. W Zusie zawsze są dwie w kwietniu i w sierpniu (albo wrzesień) i wiadomo że to jest 120,46 zł (14 może być mniejsza). W Krusie też widać gdzie jest większa składka o 120,00 zł.
Jeżeli robisz to co łatwe, Twoje życie będzie trudne. Jeśli robisz to co trudne, Twoje życie będzie łatwe. – Les Brown
Też odejmuje z wydruku. W Zusie zawsze są dwie w kwietniu i w sierpniu (albo wrzesień) i wiadomo że to jest 120,46 zł (14 może być mniejsza). W Krusie też widać gdzie jest większa składka o 120,00 zł.
A jak będzie z roku bazowego 2023 ? - wiem, że ten rok stosujemy od sierpnia ale już szukam informacji jak stosujemy 13 i 14 emeryturę - na ZUS nic nie piszą
A jak będzie z roku bazowego 2023 ? - wiem, że ten rok stosujemy od sierpnia ale już szukam informacji jak stosujemy 13 i 14 emeryturę - na ZUS nic nie piszą
a było to opodatkowane?
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
a było to opodatkowane?
Nie było - odliczaliśmy tylko składki od 13 i 14 zdrowotną, pytam bo co rok się zmienia i mącą nam w głowie ... nie wiem czy w 2023 była opodatkowana czy nie