Zerknijcie i pomóżcie mądre głowy. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 14 wrz 2015, 8:44

Pomóżcie! Osoba pobiera zasiłek rodzinny na trojaczki. Teraz złożyła o dodatek tyt. opieki nad dziećmi w okresie wychowawczego. Chce po 400,- na każde. Ja oczywiście przyznam jedno świadczenie, ale będzie się odwoływać. Zresztą sama jej to doradziłam. Tylko teraz nie mogę zrobić złej podstawy prawnej. Może być taka -
Na podstawie art. 104 k.p.a.(Dz.U. z 2013 poz. 267) art. 3, art. 4, art. 5, art. 6, art. 8 pkt. 2, art. 10 art. 20, art. 23, art. 24, art. 26 ustawy z dnia 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych (tekst jednolity Dz. U. z 2015r. poz.114), zgodnie z rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 3 stycznia 2013r. w sprawie sposobu i trybu postępowania w sprawach o świadczenia rodzinne (Dz. U. z 2013r., poz. 3) oraz z rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 10 sierpnia 2012r. w sprawie wysokości dochodu rodziny albo dochodu osoby uczącej się stanowiących podstawę ubiegania się o zasiłek rodzinny oraz wysokości świadczeń rodzinnych (Dz. U. z 2012r., poz. 959) oraz na podstawie upoważnienia Wójta Gminy ........ z dnia .......do prowadzenia przez Kierownika Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej postępowań w sprawie świadczeń rodzinnych, a także do wydawania decyzji administracyjnych w tych sprawach.
Nie wiem czy dawać te wszystkie artykuły, bo ona już pobiera rodzinne, czy tylko dotyczące wychowawczego. I rozporządzenie stare czy nowe.
zzzzz..

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x