Jak robicie w takim przypadku, pani nie zgłosiła że mąż podjał pracę w październiku 2013 r., wyszło to dopiero teraz w listopadzie.Pisze jej pismo żeby dostarczyła mi dochód za II m bo na dziień dzisiejszy z tej umowy jest juz świadectwo pracy, ale sie zastanawiam czy mogę normalnie wypłacić za nowy okres czy dopiero jak mi wyjaśni ten miniony i jaką podstawę mam wtedy przyjąć,pomóżcie.
Nowy okres zasiłkowy rozpatrujesz normalnie, przeliczając uzyskanie dochodu, przyznajesz i wypłacasz, jeśli przysługuje.
Na stary okres robię w takich sytuacjach wszczęcie postępowania w sprawie zwrotu, o ile dochód przekracza kryterium. Jeżeli nie przekracza, to wpinam tylko do teczki przeliczenie dochodu.
na nowy okres nie liczysz uzyskania bo dochodu nnie ma w dniu składania wniosku ... stary przeliczasz
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes