ZFŚS spotkanie integracyjne - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 23 paź 2024, 14:01

witam, co roku organizowane było u nas spotkanie integracyjne z okazji Dnia Pracownika Socjalnego.
Byli na niej pracownicy, emeryci i zaproszeni goście.
Faktura z lokalu była opłacana z ZFŚS.
Czy to jest poprawne?Dopóki główną księgową była inna osoba to jakoś mnie ten temat nie interesował ale jak ja już nią zostałam to zaczęłam się zastanawiać, ktoś coś podpowie, jak jest u Was? :)

I jeszcze drugie pytanie, czy macie jakiś fundusz reprezentacyjny na np zakup kwiatów z jakiejś uroczystości na których zapraszany jest Dyrektor MOPS czy po prostu kupujecie np z 4210
(MOPS)
finanse2024
Praktykant
Od: 13 wrz 2024, 9:56
Zajmuję się: księgowość MOPS

Napisano: 23 paź 2024, 14:07

My nie płacimy takich rzeczy z zfśs, tym bardziej, jeśli tam były inne osoby "zaproszeni goście". Mogłoby to być dla pracowników i emerytów, ale obowiązuje kryterium dochodowe i dopłata od pracowników.
Pewnie będą się "burzyć", że "zawsze tak było", ale "było, minęło..teraz jest teraz..", ;) pozdrawiam
mgops7
Podinspektor
Od: 13 paź 2017, 13:51
Zajmuję się: płace, księgowość

Napisano: 23 paź 2024, 14:40

mgops7 pisze:My nie płacimy takich rzeczy z zfśs, tym bardziej, jeśli tam były inne osoby "zaproszeni goście". Mogłoby to być dla pracowników i emerytów, ale obowiązuje kryterium dochodowe i dopłata od pracowników.
Pewnie będą się "burzyć", że "zawsze tak było", ale "było, minęło..teraz jest teraz..", ;) pozdrawiam
no właśnie zawsze tak było i jak z tego wybrnąć teraz :roll:
finanse2024
Praktykant
Od: 13 wrz 2024, 9:56
Zajmuję się: księgowość MOPS

Napisano: 23 paź 2024, 14:56

Zapytać kto jest chętny się pod tym podpisać i za to odpowiadać - na pewno nikt się nie zgłosi ...

A tak na serio, może załatwić w dziale promocji gminy, żeby to sfinansowali, ja czasami się dogadywałam ze skarbnikiem, że zmniejszałam u siebie plan np. 85219.4210 i oddałam do gminy, żeby gmina coś zapłaciła, żeby to nie szło przez ops; podobnie fundusz reprezentacyjny, to może mieć sekretariat w gminie, a nie ops (informacja ze szkolenia), bo czy ten wydatek jest niezbędny do realizacji zadań statutowych ops? Tak samo już zniknęły nagrody z okazji Dnia Pracownika Socjalnego.
Ostatecznie (ale też ryzykownie) według mnie poczęstunek 85219.4220, ale faktura z lokalu odpada.
Takie jest moje zdanie, może inni mają inne.
mgops7
Podinspektor
Od: 13 paź 2017, 13:51
Zajmuję się: płace, księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem