Zgłaszanie problemów technicznych z nową wersją forum - O serwisie OPS.pl

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 08 kwie 2014, 13:51

W tym wątku proszę zgłaszać problemy techniczne z nową wersją forum.
Keats
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 21 lis 2013, 16:09
Zajmuję się:

Napisano: 08 kwie 2014, 13:59

jest nieczytelne i niewygodne:
Nie można umieścić obok siebie wątków typowo z pomocy społecznej i wątków z świadczeń rodzinnych oraz funduszu?

jest irytujące:
po co powtórka z matematyki?

jest infantylne:
po co emotkiony? Czy tu ludzie z gimnazjum piszą?

Czy nie można wymyślić szybszego przechodzenia do podstron forum (tak jak było poprzednio)?
de Charette

Napisano: 08 kwie 2014, 14:15

1. Wątki zostaną w najbliższym czasie ułożone w bardziej czytelny układ, przypominający (o ile nie w 100% tożsamy) z tym ze starego forum.

2. "Powtórka z matematyki" potrzebna jest w celach obrony przed spambotami, które są zmorą forów i dotyczy tylko niezalogowanych uczestników. Z tego, co wiem, usuwanie spamu kosztowało redakcję sporo pracy na starym forum, więc chcieliśmy nieco ich odciążyć. Zalogowani użytkownicy nie muszą już niczego wpisywać.

3. Co do emotikonów - części osób podoba się ta opcja, natomiast widzę również, że części użytkowników jest jej przeciwna. Myślę, że w najbliższych dniach spróbujemy stworzyć krótką ankietę na forum albo na portalu, jeśli chodzi o funkcjonalności i wygląd forum, a następnie zastosujemy się do jej wyników (proszę mnie tutaj nie trzymać za słowo - jak pisałem ja jestem człowiekiem od spraw technicznych, ostateczne decyzje podejmuje redakcja OPS.PL).

4. Jeśli chodzi o szybsze przechodzenie do podstron forum - nie jestem pewien, co ma Pan na myśli - ścieżka dostępu wygląda tak samo, jak na starym forum: wybór działu -> wybór tematu -> poszczególne posty.
Keats
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 08 kwie 2014, 14:21

w starym forum był dział np. (z pamięci) świadczeń rodzinnych i będąc w tym dziale można było przejść do zasiłków rodzinnych, koordynacji, świadczeń opiekuńczych, funduszu alimentacyjnego itp. bez konieczności wchodzenia na główną stronę forum. Teraz aby przejść ze świadczeń rodzinnych do funduszu, trzeba wracać do strony głównej.
de Charette

Napisano: 08 kwie 2014, 14:38

Zrozumiałem. Postaram się dodać odpowiednią nawigację, jak tylko poprawimy układ i hierarchię kategorii tematycznych.
Keats
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 09 kwie 2014, 10:25

w.kurza mnie brak chronologii udzielanych odpowiedzi w obrebie postu...nie potrafie zrozumiec na jakiej zasadzie "umieszczaja sie" odpowiedzi:) chyba przypakowosci...poza tym czasami zadane pytanie rozpoczynajace post jest u gory, innym razem na dole...a jak juz wiecej odpowedzi to tak sa pomieszane,ze nie wiadomo co kto na co odpowiada :D
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 09 kwie 2014, 10:42

Przedtem było prosto, czarno-biało i przejrzyście. Nie ma potrzeby wstawiania żadnej śmiejącej się gęby, czy robienia bajerów z czcionką. Pod nową szatą zakamuflowany został podstawowy cel: pytanie-odpowiedź, ewentualnie dyskusja. Nie musi być kolorowo. Forum może równie dobrze mieć formułę maszynopisu. Na pierwszy miejscu powinno być widoczne pytanie, które rzuca się w oczy, pod spodem ciurkiem odpowiedzi. Poprzednia formuła była przejrzysta i zadowalająca. Po za tym przyzwyczajenia ludzi.

Ale nie mnie sądzić. To Wasze boisko i pewnie wiecie lepiej. Ja, podobnie jak większość mojej grupy zawodowej z oporem przyjmuję rewolucje.

Za ostro pojechałem. Nie mogę powiedzieć, że jest gorzej - jest inaczej i ciężko będzie się przestawić po 10 latach.
west

Napisano: 10 kwie 2014, 23:22

Gdzie jest wyszukiwarka tylko w danym dziale (np. pomoc społeczna) :?:
Dlaczego nie zapisuje się nick tylko przy każdym poście trzeba znów go przepisywać :evil:
BrunoBanani

Napisano: 14 kwie 2014, 17:02

Trochę jakby lepiej ale jeszcze wkurzają mnie te cyfry -bezpieczeństwa ciągle o tym zapominam
MARTA II

Napisano: 16 kwie 2014, 12:20

Nic nie poradzimy na cyferki... Przykro mi.
Keats
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x