zgon wierzyciela, osoba uprawniona pełnoletnia - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 16 mar 2015, 15:01

boże kochany to co nie mogę uchylić ? bo mam zaraz wypłaty i jestem w kropce / a nie mam zielonego pojęcia
ZIUTAAAA

Napisano: 16 mar 2015, 15:05

a moze wygasic świadczenia decyzją na podstawie aktu zgonu, wezwać syna niech składa wniosek na siebie, nowa decyzja i dalej placić
xxxx

Napisano: 16 mar 2015, 15:38

no właśnie myślałam, że to na matkę uchylić pisałam o akt zgonu i do syna informację, że świadczenie zostały uchylone plus informację, że on sam może przyjść i ubiegać się sam na siebie, tyle tylko, że nie wiem czy to dobrze?
ZIUTAAAA

Napisano: 16 mar 2015, 16:28

Bo tak na logikę to nie masz komu wyplacić na osobę uprawnioną, mimo że pełnoletnia. Decyzja na kogos innego a na liście ktos innny? troche bez ładu. To tak samo jak z rodzinnym gdy nagle umiera rodzic który pobierał świadczenia, nawet na dorosłe dziecko ktore sie uczy. Wygaś, wezwij młodzieńca niech składa wniosek i przyznaj..porządek jest
xxxx

Napisano: 18 mar 2015, 20:42

xxxx pisze: To tak samo jak z rodzinnym gdy nagle umiera rodzic który pobierał świadczenia
Wręcz przeciwnie, tam świadczenia przyznajesz rodzicowi, a tu dziecku. Brak podstaw do uchylenia. Co za problem zmienić osobę odbierającą świadczenia? Opamiętajcie się ludzie.
nitka
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 31 paź 2014, 20:34
Zajmuję się:

Napisano: 19 mar 2015, 10:41

tak bo było pełnomocnictwo od syna, a skoro matka zmarła i jest konto nawet jej to chyba nie bardzo zostawić to tak, przychylam się do odpowiedzi xxx
ZIUTAAAA

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x