zgon wnioskodawcy

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: zgon wnioskodawcy30znaków

Post autor: Iks »

Coś poważniejszego od notatki służbowej to tylko w przypadku gdy stroną postępowania byłby Łazarz albo Jezus, bo - z tego co się orientuję - to są jedyne odnotowane przypadki zmartwychwstania. W każdym innym przypadku dla trupów się decyzji nie wydaje, bo jej nie są w stanie ani odebrać, ani przyjąć do wiadomości jej treści.
Walka z wiatrakami since 1998.
Awatar użytkownika
noteev
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

ReReReReReRe: zgon wnioskodawcy

Post autor: noteev »

Iks pisze:Coś poważniejszego od notatki służbowej to tylko w przypadku gdy stroną postępowania byłby Łazarz albo Jezus, bo - z tego co się orientuję - to są jedyne odnotowane przypadki zmartwychwstania.
To Ci się udało, bardziej obrazowo już nie można :lol:
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Awatar użytkownika
kronos79
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Rererererere: zgon wnioskodawcy c.d.

Post autor: kronos79 »

Skoro "góra" chce czegoś poważniejszego od notatki, to zrób dla niej "decyzję", bo jakkolwiek ten twór nazwiesz, decyzją oczywiście nie będzie z uwagi na brak strony.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Awatar użytkownika
kronos79
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kronos79 »

Iks pisze:Coś poważniejszego od notatki służbowej to tylko w przypadku gdy stroną postępowania byłby Łazarz albo Jezus, bo - z tego co się orientuję - to są jedyne odnotowane przypadki zmartwychwstania. W każdym innym przypadku dla trupów się decyzji nie wydaje, bo jej nie są w stanie ani odebrać, ani przyjąć do wiadomości jej treści.
Łazarz, mój drogi, został wskrzeszony. Siadaj, dwója. Podszkol się, albo dosięgnie Cię ręka dobrej zmiany i pojedziesz na rehabilitację do uczelni z Torunia.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Awatar użytkownika
noteev
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

ReReReReReReRe: zgon wnioskodawcy

Post autor: noteev »

W każdym bądź razie, tylko w tych dwóch przypadkach można by robić decyzję, ale z terminem ważności :D
Tak, tak "dobra, zmiana" ma narzędzia do prostowania skrzywionych światopoglądów ;)
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Iks »

kronos79 pisze:Łazarz, mój drogi, został wskrzeszony. Siadaj, dwója. Podszkol się, albo dosięgnie Cię ręka dobrej zmiany i pojedziesz na rehabilitację do uczelni z Torunia.
Nie ośmieliłem się sugerować nekromancji ;)
Walka z wiatrakami since 1998.
Awatar użytkownika
Edysia185
Starszy referent
Zajmuję się: SR
Kontakt:

Re: zgon wnioskodawcy..................................

Post autor: Edysia185 »

Mam taki przypadek. Wniosek składała samotna matka, w składzie ona i syn. 06.04 zmarła. Teraz moje pytanie czy ja mogę w ogóle wypłacić za kwiecień pieniądze. Dzwoniłam do UW i Pani powiedziała, że jak najbardziej mogę. Jakoś nie przekonuje mnie to. Tym bardziej, że jest to "ciężka" rodzina. Najprawdopodobniej ojciec dziecko zabrał, a do konta upoważniona jest babcia dziecka, matka zmarłej. Przychodząc do mnie z góry mnie poinformowały, że 500 za kwiecień się należy, bo parę dni kwietnia żyła. Z krusu rentę ma dostać za kwiecień więc i 500 powinnam wypłacić.
paulaaa
Stażysta
Kontakt:

Re: zgon wnioskodawcy..................

Post autor: paulaaa »

za kwiecień się należy ale wniosek złożyć musi ojciec dziecka i zmieścić się w kwietniu.. Ja bym nie wypłaciła bo zmarła przed wypłatą, gdyby zmarła po wypłacie to ok, nie możesz już nic zrobić.
Awatar użytkownika
Edysia185
Starszy referent
Kontakt:

Re: zgon wnioskodawcy..................................

Post autor: Edysia185 »

Nie mam kontaktu z ojcem, ponieważ mieszka w innej gminie. A jeśli nie wypłacać to na co się powołać, ponieważ klientka (babcia dziecka) roszczeniowa.
paulaaa
Stażysta
Kontakt:

Re: zgon wnioskodawcy..................

Post autor: paulaaa »

ja bym się powołała w uzasadnieniu prawnym na art. 4.2 a w uzasadnieniu faktycznym na zgon matki co potwierdza akt zgonu, a masz akt zgonu?? U nas wygasza się decyzję notatką służbową, bo decyzji nie ma komu doręczyć.. więc w decyzję nawet bym się nie bawiła.
ODPOWIEDZ