zgon wnioskodawcy
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: zgon wnioskodawcy30znaków
Coś poważniejszego od notatki służbowej to tylko w przypadku gdy stroną postępowania byłby Łazarz albo Jezus, bo - z tego co się orientuję - to są jedyne odnotowane przypadki zmartwychwstania. W każdym innym przypadku dla trupów się decyzji nie wydaje, bo jej nie są w stanie ani odebrać, ani przyjąć do wiadomości jej treści.
Walka z wiatrakami since 1998.
- noteev
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ReReReReReRe: zgon wnioskodawcy
To Ci się udało, bardziej obrazowo już nie możnaIks pisze:Coś poważniejszego od notatki służbowej to tylko w przypadku gdy stroną postępowania byłby Łazarz albo Jezus, bo - z tego co się orientuję - to są jedyne odnotowane przypadki zmartwychwstania.

Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Albert Camus
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Rererererere: zgon wnioskodawcy c.d.
Skoro "góra" chce czegoś poważniejszego od notatki, to zrób dla niej "decyzję", bo jakkolwiek ten twór nazwiesz, decyzją oczywiście nie będzie z uwagi na brak strony.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Łazarz, mój drogi, został wskrzeszony. Siadaj, dwója. Podszkol się, albo dosięgnie Cię ręka dobrej zmiany i pojedziesz na rehabilitację do uczelni z Torunia.Iks pisze:Coś poważniejszego od notatki służbowej to tylko w przypadku gdy stroną postępowania byłby Łazarz albo Jezus, bo - z tego co się orientuję - to są jedyne odnotowane przypadki zmartwychwstania. W każdym innym przypadku dla trupów się decyzji nie wydaje, bo jej nie są w stanie ani odebrać, ani przyjąć do wiadomości jej treści.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
- noteev
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ReReReReReReRe: zgon wnioskodawcy
W każdym bądź razie, tylko w tych dwóch przypadkach można by robić decyzję, ale z terminem ważności
Tak, tak "dobra, zmiana" ma narzędzia do prostowania skrzywionych światopoglądów

Tak, tak "dobra, zmiana" ma narzędzia do prostowania skrzywionych światopoglądów

Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Albert Camus
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Nie ośmieliłem się sugerować nekromancjikronos79 pisze:Łazarz, mój drogi, został wskrzeszony. Siadaj, dwója. Podszkol się, albo dosięgnie Cię ręka dobrej zmiany i pojedziesz na rehabilitację do uczelni z Torunia.

Walka z wiatrakami since 1998.
- Edysia185
- Starszy referent
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
Re: zgon wnioskodawcy..................................
Mam taki przypadek. Wniosek składała samotna matka, w składzie ona i syn. 06.04 zmarła. Teraz moje pytanie czy ja mogę w ogóle wypłacić za kwiecień pieniądze. Dzwoniłam do UW i Pani powiedziała, że jak najbardziej mogę. Jakoś nie przekonuje mnie to. Tym bardziej, że jest to "ciężka" rodzina. Najprawdopodobniej ojciec dziecko zabrał, a do konta upoważniona jest babcia dziecka, matka zmarłej. Przychodząc do mnie z góry mnie poinformowały, że 500 za kwiecień się należy, bo parę dni kwietnia żyła. Z krusu rentę ma dostać za kwiecień więc i 500 powinnam wypłacić.
-
- Stażysta
- Kontakt:
Re: zgon wnioskodawcy..................
za kwiecień się należy ale wniosek złożyć musi ojciec dziecka i zmieścić się w kwietniu.. Ja bym nie wypłaciła bo zmarła przed wypłatą, gdyby zmarła po wypłacie to ok, nie możesz już nic zrobić.
- Edysia185
- Starszy referent
- Kontakt:
Re: zgon wnioskodawcy..................................
Nie mam kontaktu z ojcem, ponieważ mieszka w innej gminie. A jeśli nie wypłacać to na co się powołać, ponieważ klientka (babcia dziecka) roszczeniowa.
-
- Stażysta
- Kontakt:
Re: zgon wnioskodawcy..................
ja bym się powołała w uzasadnieniu prawnym na art. 4.2 a w uzasadnieniu faktycznym na zgon matki co potwierdza akt zgonu, a masz akt zgonu?? U nas wygasza się decyzję notatką służbową, bo decyzji nie ma komu doręczyć.. więc w decyzję nawet bym się nie bawiła.
Oprócz zgon wnioskodawcy - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
wniosek ukrainiec
Działalność zaprzestanie a wykreślenie
zwrot
Ktoś pomoże?
POMOCY-JAK TO UGRYŚĆ????????
przekroczenie - pilne!!!
zaświadczenie dochód uzyskany
czy składać nowy wniosek
nie rozumiem
ś.p. a dziecko w bursie na 5 dni
pup
ustawa
wypowiedzenie warunków umowy jest utratą dochodu??
zgłupiałam
???
od kiedy pryznać