zgon wnioskodawcy a wypłata drugiej raty dodatku osłonowego - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 10 lis 2022, 8:19

1. Pani X złożyła w styczniu 2022 roku wniosek o wypłatę dodatku osłonowego. Pierwsza rata została wypłacona w marcu. Pani zmarła w sierpniu. Nie zdążyliśmy wypłacić drugiej raty. Dodam że zgodnie z oświadczeniami tej Pani gospodarstwo wieloosobowe. Co trzeba zrobić w takim przypadku? Wezwać o postępowanie o nabyciu spadku tych członków? Czy też o numer rachunku bankowego?

2. Drugi przypadek mam podobny z tą różnicą że gospodarstwo jednoosobowe. I też proszę o pomoc co takim przypadku należy zrobić.
iza1407
Stażysta
Od: 26 sty 2021, 14:27
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Napisano: 10 lis 2022, 12:31

chcesz spadkobiercom druga rate wypłacić? ąz tak nadgorliwa to nie badź , zmarła to zmarła , zamykasz w systemie , jakas notatka do akt i po sprawie
masterm
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 12:52
Zajmuję się: SR

Napisano: 14 lis 2022, 11:37

mój tok rozumowania był taki jak powyżej ale miałam konsultacje po szkoleniu z Panem M. i wskazał, że w takim przypadku należy wezwać o postanowienie o nabyciu spadku więc stąd moje zapytanie bo chciałam się dowiedzieć jaką praktykę z tym zakresie mają inne OPSy.
iza1407
Stażysta
Od: 26 sty 2021, 14:27
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x