Witam. Mam nietypową sytuację. Mianowicie w sierpniu 2014 r. złożyłam do MOPR dokumenty o przyznanie świadczenia rodzinnego i alimentów na córkę. We wrześniu dostałam informację o przyznaniu świadczeń. Pod koniec września wyszłam za mąż, 7.10.2014 r. dostarczyłam dokumenty o zmianie stanu cywilnego, jak również zaświadczenie o dochodach męża za rok 2012 i 2013. Żadnej decyzji zwrotnej nie dostałam. W sierpniu 2015 r. ponownie złożyłam o alimenty na córkę i wtedy dowiedziałam się, że moje dane odnośnie stanu cywilnego nie zostały zmienione. Mało tego, Pani poinformowała mnie że prawdopodobnie bezprawnie przez rok czasu pobierałam świadczenie rodzinne. Przyszła mi decyzja że alimenty na córkę dostanę (ponieważ nie przekraczałam dochodu) i że w związku z tym iż złożyłam dnia 7.10.2015r. dokumenty o zmianie stanu cywilnego, zostało w bazie zmienione moje nazwisko. Jednak odnośnie świadczenia rodzinnego nic mi nie przyszło.
Jak sprawę można załatwić, ponieważ ze swojej strony dopełniłam wszystkich obowiązków i złożyłam wszystkie oświadczenie o dochodach, które zgubiono. Czy możliwe jest że MOPR może domagać się zwrotu nienależnie pobranych świadczeń wraz z odsetkami? Proszę o odpowiedź, ponieważ nie wiem co w takiej sytuacji mam robić.