Zimowe patrole - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 24 sty 2014, 22:59

Czy w każdym ośrodku pomocy społecznej w Polsce, zimową porą prowadzone są takie jak w MOPR Słupsk akcje patrolowe i pracownicy socjalni w szczególny sposób zajmują się osobami bezdomnymi przebywającymi na terenie miasta lub gminy?

Zimowe patrole MOPR: https://www.ops.pl/news.php?id=26521

W ramach ogólnopolskiego projektu \"Standardy w Pomocy\" opracowywany jest i obecnie testowany Model Gminnego Standardu Wychodzenia z Bezdomności GSWB. Jak wyglądają modelowe działania w tym zakresie?
~pracownik socjalny

Napisano: 24 sty 2014, 23:16

\"Nie bądz obojętny, pomagaj mądrze! Dając mi pieniądze przedłużasz mój pobyt tutaj!\". Takie hasło pojawia się na plakacie Pomorskiego Forum na Rzecz Wychodzenia z Bezdomności. Każdy powinien być włączony w system, ograniczamy prawo do samostanowienia? Co z ludzmi, którzy nie chcą korzystać z oferty typu noclegownia, ogrzewalnia w zimie?
~fakt

Napisano: 25 sty 2014, 2:27

Wolę słoneczne patrole i panie socjalne w bikini.
~Adam

Napisano: 25 sty 2014, 11:57

Mimo mrozów śpi w namiocie. Chce tylko spokoju...
https://www.tvn24.pl/mimo-mrozow-spi-na- ... 127,s.html
~fakt

Napisano: 25 sty 2014, 17:53

Grzeją go procenty.
Na zachodzie łopieka do takich chodzi z kawą i zupką.
Jak zamarznie to Uwaga wie gdzie jechać.
~Adam

Napisano: 25 sty 2014, 18:03

*ją.
~Adam

Napisano: 25 sty 2014, 18:14

Na zachodzie umieraja w kartonach i pies z kulawą noga sie nie interesuje. Chleją-ćpają -giną. Akceptują normy społeczne-są przyjmowani do noclegowni, karmieni, zaopiekowani. Nikt nie zapewnia komfortu picia i wsparcia degeneracji. Obejrzyj trochę filmów o bezdomnych z USA to sie wyedukujesz.
~Westernowiec

Napisano: 25 sty 2014, 18:23

Obejrzałem trochę filmów z UK i Francji i wiem co piszę. Poza tym nie dawno był reportaż o bezdomnych Polakach w UK. Jak myślisz czemu nie chcą tu wrócić?
~Adam

Napisano: 25 sty 2014, 18:32

Bo tam dostają social bez żadnej kontroli? Tu nie UK ani Francja. Wystarczy porównać zarobki. Za 9tys mogę polewac czasem zupę. Za 1600 ani mi sie śni.
~Westernowiec

Napisano: 25 sty 2014, 18:36

Widziały gały jaki zawód brały.
Jesteście bezsilni wobec bezdomnych którzy nie chcą do noclegowni. I to jest najgorsze.
Tylko że jak jeden z drugim zamarznie to reporterzy nie będą pytali trupa czemu nie chciał do niej iść tylko socjalnego czemu nie umiał mu pomóc, zmotywować.
Powodzenia.
~Adam

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x