Ostatnio miałam taki przypadek tylko u mnie Pani pobierała w całości, a dopiero teraz zgłosiła ze od listopada 2018 miała uzyskanie dochodu. I co? Rozpatrując od września 2019 wyszedł harmonogram i spoko. Tylko jedno wielkie "ALE". Kiedy chciałam sprawdzic ile ma do oddania zł za zł i rozpatrzyłam od 1 listopada 2018 zauważyłam ze kwoty za wrzesień i październik 2019 zmiejszyły się (w sensie mniej do oddania) i tu mnie coś tknęło.... Po sprawdzeniu wszystkiego okazało się, że nie mogę rozpatrywać od września 2019 tylko od dnia zaistnienia zmiany tj. listopad 2018r. Wtedy wszystko wychodzi tak jak ma być, a i nienależnie pobrane da się zrobić.W programie trzeba rozpatrzyć zmianę nie od 1 września 2019r. tylko od 1 listopada 2018r. Wtedy program policzy dobrze...
W przypadku uzyskania dochodu robimy zmianę od dnia zaistnienia zmiany.1974 pisze:Też miałam taki przypadek. W programie trzeba rozpatrzyć zmianę nie od 1 września 2019r. tylko od 1 listopada 2018r. Wtedy program policzy dobrze...
Mam Amazis więc nie pomogę... W moim programie mam możliwość ustawienia daty, od kiedy mam rozpatrzyć zmianę.margo22 pisze:Dziękuje za pomoc:)
A jak to zrobić w sygnity by uwzględniło zmianę od od 2018?