Jeśli pani miała dec zł za zł i tam miedzy innymi korzystała z z dod. z tyt dojazdu, następnie nastąpiła utrata dochodu i teraz kwalifikuje się dochodowo na zasadach ogólnych czy ten dodatek należy pomniejszyć o wcześniej już wypłacony. Tak nam przyznaje system, natomiast z opinii ministerstwa, której jesteśmy posiadaniu wynika że tylko dodatki jednorazowe tzn dod z tyt rozpoczęcia roku szkolnego oraz urodzenia są pomniejszane o wcześniej wypłacone na zasadach zł za zł.
Witam,
mam kosmiczny problem "zł za zł"
tzn. od marca jest zasiłek rodzinny + dod jednorazowo urodzenie dziecka wypłacone w kwietniu + dod. rozp roku szkolnego na wrzesień.
Od lipca będzie zł/zł, ale to dotyczy całego okresu zasiłkowego.....
Jak Pani ma: 89,00 i 118,00 miesięcznie to teraz system AMAZIS mi przyznaje:
- w okresie od 01.07. do 31.10 zasiłek w wys. 235,43zł <miesięcznie>
- w okresie od 01.04. do 30.04 zasiłek z dod. w wys. 28,43zł
NIC Z TEGO NIE ROZUMIEM. BAAAARDZO proszę o pomoc i ew. tą opinię Ministerstwa, bo nie wiem co robić.
Proszę Was wszystkich bardzo-jeżeli ktoś jest w posiadaniu takiego pisma z ministerstwa to bardzo proszę o przesłanie - mam teraz 3 takie sprawy i za fiksa nie wiem co zrobić - Amazis nie dzieli kwoty tylko, mimo to iż już wcześniej była zł/zl i wypłaciłam kawałek rozpoczęcia roku to i tak po zmianie przyznaje mi w pełnej wysokości 100 zł, bardzo proszę o pomoc [email protected]