zła FV za wodę - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 13 cze 2023, 14:29

Witajcie,
mam pytanie :) Pan złożył wniosek z błędną fakturą za wode. Ogólnie z moich wyliczeń wyjdzie i tak odmowa. Poradźcie co zrobić, jeśli telefonicznie się z Panem nie dogadam, aby doniósł poprawną fakturę (jestem pewna, że tak będzie) czy pisać o uzupełnienie braków formalnych? Czy brak potwierdzenia wydatków nie jest brakiem formalnym? ( brak również kwoty wydatków na wniosku). Czy po prostu napisać odmowe z uwagi na zbyt wysoki dochód w stosunku do niskich wydatków? Pomóżcie proszę :)
szpila
Stażysta
Od: 04 lut 2020, 13:35
Zajmuję się: DM,DE

Napisano: 15 cze 2023, 10:03

moim zdaniem należy uzupełnić materiał dowodowy ponieważ bez tego nie jesteś w stanie w sposób prawidłowy i rzetelny wyliczyć kwoty dodatku
Ogólnie z moich wyliczeń wyjdzie i tak odmowa.
nie znasz kosztów za wodę to skąd masz pewność , że bedzie odmowa
a jak rach. za wodę będzie na 1500 zł ? :D
brodafix
Podinspektor
Od: 26 lip 2016, 8:34
Zajmuję się: DM

Napisano: 15 cze 2023, 11:39

szpila pisze:
13 cze 2023, 14:29
Witajcie,
mam pytanie :) Pan złożył wniosek z błędną fakturą za wode. Ogólnie z moich wyliczeń wyjdzie i tak odmowa. Poradźcie co zrobić, jeśli telefonicznie się z Panem nie dogadam, aby doniósł poprawną fakturę (jestem pewna, że tak będzie) czy pisać o uzupełnienie braków formalnych? Czy brak potwierdzenia wydatków nie jest brakiem formalnym? ( brak również kwoty wydatków na wniosku). Czy po prostu napisać odmowe z uwagi na zbyt wysoki dochód w stosunku do niskich wydatków? Pomóżcie proszę :)
art. 7 ust. 13 u.d.m.
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 16 cze 2023, 9:01

brodafix pisze:
15 cze 2023, 10:03
moim zdaniem należy uzupełnić materiał dowodowy ponieważ bez tego nie jesteś w stanie w sposób prawidłowy i rzetelny wyliczyć kwoty dodatku
Ogólnie z moich wyliczeń wyjdzie i tak odmowa.
nie znasz kosztów za wodę to skąd masz pewność , że bedzie odmowa
a jak rach. za wodę będzie na 1500 zł ? :D
Patrząc po FV za wodę, którą Pan mi złożył z wnioskiem i widząc jakie ma zużycie mogę się domyślać w sumie tylko...ale mogę doznać szoku jak doniesie FV na kwotę 1500 :D:D:D
szpila
Stażysta
Od: 04 lut 2020, 13:35
Zajmuję się: DM,DE

Napisano: 16 cze 2023, 9:38

Patrząc po FV za wodę, którą Pan mi złożył z wnioskiem i widząc jakie ma zużycie mogę się domyślać w sumie tylko...ale mogę doznać szoku jak doniesie FV na kwotę 1500 :D:D:D
przerysowałem sytuację :D
kolejność jednak powinna być zachowana w razie gdyby zachciało się Stronie złożyć odwołanko ;)
brodafix
Podinspektor
Od: 26 lip 2016, 8:34
Zajmuję się: DM

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x