dłużnik nie stawił się na wywiad, przeprowadziłam postępowanie, wydałam decyzję o uchylaniu się (całą korespondencję odbiera matka), po czym on się zgłasza na wywiad z decyzją w ręce i oświadcza, że od roku nie mieszka na moim terenie. Co robicie?
mam podobną sytuację, powiem tak jeśli ktoś komuś odbiera list jest zobowiązany go jemu dostarczyć, więc w sumie chyba dłuznik ma problem, że ktoś mu to odbierał i nie przekazał. A poza tym to komornik powinien Cię poinformować o zmianie adresu dłużnika skoro twierdzi, że mieszka gdzie indziej...jak myślicie?
z następnym dłużnikiem mam podobnie tylko, że ten zgłosił się na wywiad i w wywiadzie wpisał adres pobytu w innej gminie. Czy powinnam wysłać wniosek o podjęcie działań do tamtejszego organu, który jest teraz jego organem właściwym, czy potraktować go w dalszym ciągu jak \"mojego \" dłużnika? Pytam, bo nie jest zarejestrowany w PUP, więc postępowanie będzie trwało i nie zakończy się tylko zawiadomieniem komornika o przeprowadzonym wywiadzie.
w pierwszym przypadku, niech udowodni że nie mieszkał od roku
a w drugim nie powinnaś przeprowadzać wywiadu tylko wziąć oświadczenie i przekazać wniosek do aktualnego OWD