Wychowanek placówki zwrócił się z prośbą o przyznanie pomocy na usamodzielnienie na wynajem mieszkania i zwrócił się z wnioskiem, by pomoc była przekazywana w miesięcznych ratach na wynajem pokoju łącznie do sierpnia 2014 roku a pozostałe środki wykorzysta na kurs na prawo jazdy w terminie późniejszym. No i zgodnie z wnioskiem przyznaliśmy pomoc.
Z informacji uzyskanych od wychowanka wynika, że od bieżącego miesiąca nie wynajmuje już pokoju gdyż mieszkanie, w którym wynajmował pokój zostało sprzedane w m-cu czerwcu. Wychowanek w modyfikacji programu wpisał, że nie przebywa pod wskazanym adresem i poprosił o wstrzymanie pomocy.
Czy mogę teraz zmienić decyzję na jego wniosek jeśli zwróciłby się o zmianę w części dotyczącej tej kwoty, któa była przeznaczona na opłacenie pokoju? Co jeśli mi się już nie zgłosi bo wiem, że teraz ma jechać do ciotki poza miasto?
zmiana dec. na usamodzielnienie?
Re: zmiana dec. na usamodzielnienie?
skomplikowana sprawa.. jeśli już została wydana decyzja, w której wpisano przeznaczenie pomocy to klops.. teraz trzeba ją mienić w tej części.. ale bez wychowanka ani rusz bo musi ci napisać na co chce to przeznaczyć... chyba, że jak się nie zgłosi to zmienisz i wpiszesz tylko np. na "ważne zyciowe potrzeby czy cos i dasz mu spokój...
Oprócz zmiana dec. na usamodzielnienie? - Stare tematy przeczytaj również:
AS-moduł II-modyfikacja zasad dot.refundacji
Piecza zast.-zaświadczenie kwalifikacyjne...
Umowa przedszkole
alimenty biologicznych od komornika
Moduł II
usamodzielnienie
turnusy - opiekunowie
AS-zasady
AS-Pełnomocnik-jaki druk wniosku?
AS B2 umowa
refundacja
umowa na bariery arch a termin wazności orzeczenia
AS- B2
alimenty od biologicznych