zmiana decyzji ROPSu

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
swieżynka90

zmiana decyzji ROPSu

Post autor: swieżynka90 »

Czy mamy możliwość zmiany decyzji Urzędu Marszałkowskiego?
Petent dostał dodatek dyferencyjny na cały okres zasiłkowy, w listopadzie wrócił do Polski i zarejestrował się w urzędzie pracy. Rops uważa że ich sprawa już nie dotyczy że mamy sami sobie decyzję zmienić :(
Mieliście taki przypadek?
ZZZZZ

Re: zmiana decyzji ROPSu

Post autor: ZZZZZ »

Ja mam sytuację, że Pan pracował na terenie Norwegii w związku z tym zostało im przez Marszałka przyznane świadczenie na okres obowiązywania świadczenia wychowawcczego na drugie dziecko. Wczoraj przychodzi kobieta i mowi że mąż już wrócił i nie wyjeżdza także teraz chcą złożyć wniosek u nas w Ośrodku. W związku z tym zadzwoniłam do MCPS i uzyskałam informację, że kobieta musi wysłać im oświadczenie że mąż już nie pracuje w Noprwegii, od kiedy itd albo wysłać świadectwo pracy. I na tej podstawie Marszałek uchyli swoje świadczenia i teraz my będziemy weryfikować prawo kobiety na pierwsze i drugie dziecko.
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: zmiana decyzji ROPSu

Post autor: de Charette »

decyzje SKO możesz zmieniać, decyzje ROPSu nie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
ODPOWIEDZ