Co oznacza zmiana deklaracji po 11 sierpnia, jak ktoś mial zgłoszony piec ale ,,zapomniał'' wpisac ze jest ekspolatowany i ma co. (np trzon kuchenny) to oznacza, że nie dostanie dodatku weglowego?
o to samo pytam ja mam 80 % takich wniosków bo UM nikomu się nie chciało weryfikować tych deklaracji i teraz ludzie masowo poprawiają swoje deklaracje i zaznaczają, że mają zainstalowane i ekploatowane źródło ciepła
U nas to samo nawet sami ludzi wysyłaliśmy żeby poprawiali. Zastanawiamy się jak to teraz będzie według nowelizacji wszystkie zgłoszone /wpisane do 11 sierpnia.
U nas też dużo poprawek, bo nikt w urzędzie nie weryfikował, tylko wprowadzali każdą głupotę, którą ludzie zadeklarowali...
Ja bym przyjęła, że jak ktoś zgłosił piec/inne na węgiel, a potem tylko dodał, że eksploatuje, to można uznać, że pomyłka/niedopatrzenie w pierwszej deklaracji.
Ale jak ktoś zmienia z drewna na węgiel po wejściu w życie przepisów o dodatku węglowym, to już jest podejrzane. Albo jak dopisuje, że ma kominek i pali węglem, a wcześniej zgłoszony piec gazowy. Tym bardziej, że ceny węgla są tak wysokie (i jest mało dostępny), że trudno przyjąć, że ktoś się przerzuca na węgiel, bo taniej - a były u nas takie tłumaczenia...
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
No ale to wyjdzie, że ludzie pozgłaszali piece, które mają niezainstalowane, albo mają jeden piec zainstalowany i go nie eksploatują, a w zimie ogrzewają się miłością
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Jak dla mnie wystarczy samo "bycie" w ceebie. reszte oswiadczaja na naszych wnioskach. wg ustawy wystarczy zgłoszenie do ceebu a nie konieczniecznie "prawidłowe zgłoszenie do ceebu".
no ale to jest kolejna niejasność ... prawie 20 lat pracuje w MOPSie, różne rzeczy wypłacaliśmy,ale czegoś takiego jak teraz takiego bajzlu i chaosu to jeszcze nie było!
W jednym budynku mieszkają dwie rodziny w CEEB zgłoszono numer budynku 5 po 11 sierpnia zmienią w deklaracji CEEB 5/1 i 5/2. Czy w takim przypadku należą się dwa dodatki?