zmiana formy pieniężnej na formę rzeczową procedura - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 29 sty 2021, 9:41

mam sytuację że pani bierze świadczenie wychowawcze, rodzinne, fundusz... wpływa notatka pracownika socjalnego, którym opisuje sytuacje, że klientka źle wydatkuje pieniądze, marnotrawi...(z rozmowy z pracownikiem socjalnym wiem, że chce zmienić tylko wychowawcze na formę rzeczową, ale nie ma tego w notatce)
wiem że mam zlecić wywiad, czyli
1) notatka służbowa jest dla mnie powodem do wszczęcia z urzędu?
2) czy na podstawie tej notatki muszę wszcząć postępowanie do wszystkich świadczeń? bo dopiero w wywiadzie pracownik socjalny napisze, że chce tylko wychowawcze zmienić na formę rzeczową
3) po wywiadzie ZMIENIAM informacje o przyznaniu? ;( jak to...
4) zmiana na formę rzeczową będzie do 31.05.2021 r. w nowym okresie będe mieć już wniosek na nowy okres...
500+
Referent
Od: 10 mar 2017, 13:40
Zajmuję się: Św, zr, fa, śr,

Napisano: 21 kwie 2021, 15:51

Hej, czy możesz napisać jak poradziliście sobie z tą sytuacją? Pojawił się u nas ten sam problem i nie bardzo wiem jak to ogarnąć. Czy pisaliście zawiadomienie do klienta o wszczęciu postępowania administracyjnego?
PaulinaKG
Praktykant
Od: 13 lis 2020, 11:41
Zajmuję się: ŚW,FA,ŚR

Napisano: 26 kwie 2021, 10:40

pracownik musi potwierdzić stan rzeczy - to masz jak w banku
wypadałaby, że miał u siebie wywiad - Tobie / Wam niech da notatkę, oczywiście dobrze opisując co się dzieje i o co wnioskuje - a i pytanie dlaczego tylko 500 chce w rzeczówce - a reszta to dobrze wydatkowana czy jak ?
na tej podstawie bym zrobiła wszczęcie - strona powinna się zjawić, żebyś wytłumaczyła na czym ta rzeczówka ma polegać - to też najlepiej ustalić z socjalnym
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 19 maja 2021, 13:08

PaulinaKG
- zleciliśmy wywiad
- wszczeliśmy postępowanie do wszystkich świadczeń
- pracownik socjalny stwierdził żeby zmienić częściowo 500+ na rzeczówke więc resztę świadczeń umorzyliśmy postępowanie, a 500+ zmienilismy częściowo na rzeczówke
500+
Referent
Od: 10 mar 2017, 13:40
Zajmuję się: Św, zr, fa, śr,

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x