mam sytuację że pani bierze świadczenie wychowawcze, rodzinne, fundusz... wpływa notatka pracownika socjalnego, którym opisuje sytuacje, że klientka źle wydatkuje pieniądze, marnotrawi...(z rozmowy z pracownikiem socjalnym wiem, że chce zmienić tylko wychowawcze na formę rzeczową, ale nie ma tego w notatce)
wiem że mam zlecić wywiad, czyli
1) notatka służbowa jest dla mnie powodem do wszczęcia z urzędu?
2) czy na podstawie tej notatki muszę wszcząć postępowanie do wszystkich świadczeń? bo dopiero w wywiadzie pracownik socjalny napisze, że chce tylko wychowawcze zmienić na formę rzeczową
3) po wywiadzie ZMIENIAM informacje o przyznaniu? ;( jak to...
4) zmiana na formę rzeczową będzie do 31.05.2021 r. w nowym okresie będe mieć już wniosek na nowy okres...
zmiana formy pieniężnej na formę rzeczową procedura
-
- Referent
- Zajmuję się: Św, zr, fa, śr,
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW,FA,ŚR
- Kontakt:
Re: zmiana formy pieniężnej na formę rzeczową procedura
Hej, czy możesz napisać jak poradziliście sobie z tą sytuacją? Pojawił się u nas ten sam problem i nie bardzo wiem jak to ogarnąć. Czy pisaliście zawiadomienie do klienta o wszczęciu postępowania administracyjnego?
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
pracownik musi potwierdzić stan rzeczy - to masz jak w banku
wypadałaby, że miał u siebie wywiad - Tobie / Wam niech da notatkę, oczywiście dobrze opisując co się dzieje i o co wnioskuje - a i pytanie dlaczego tylko 500 chce w rzeczówce - a reszta to dobrze wydatkowana czy jak ?
na tej podstawie bym zrobiła wszczęcie - strona powinna się zjawić, żebyś wytłumaczyła na czym ta rzeczówka ma polegać - to też najlepiej ustalić z socjalnym
wypadałaby, że miał u siebie wywiad - Tobie / Wam niech da notatkę, oczywiście dobrze opisując co się dzieje i o co wnioskuje - a i pytanie dlaczego tylko 500 chce w rzeczówce - a reszta to dobrze wydatkowana czy jak ?
na tej podstawie bym zrobiła wszczęcie - strona powinna się zjawić, żebyś wytłumaczyła na czym ta rzeczówka ma polegać - to też najlepiej ustalić z socjalnym
-
- Referent
- Zajmuję się: Św, zr, fa, śr,
- Kontakt:
PaulinaKG
- zleciliśmy wywiad
- wszczeliśmy postępowanie do wszystkich świadczeń
- pracownik socjalny stwierdził żeby zmienić częściowo 500+ na rzeczówke więc resztę świadczeń umorzyliśmy postępowanie, a 500+ zmienilismy częściowo na rzeczówke
- zleciliśmy wywiad
- wszczeliśmy postępowanie do wszystkich świadczeń
- pracownik socjalny stwierdził żeby zmienić częściowo 500+ na rzeczówke więc resztę świadczeń umorzyliśmy postępowanie, a 500+ zmienilismy częściowo na rzeczówke
Oprócz zmiana formy pieniężnej na formę rzeczową procedura - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Jak zrobić i zarchiwizować kopie bazy w TOP Team?
Przekroczony próg dochodowy
koordynacja
A co z wersją SW-1 bo nie skorygowali jej
Ja uważam że w SW-1
odmowa wszczęcia postępowania sygnity
Według mnieI to w SW-1
Kto wystawia decyzje nienależnie pobrane
Opiekun prawny od kiedy przyznać świadczenie wychowawcze???
sygnity - wniosek na nowo narodzone dziecko
informacja przyznająca świadczenie 2021/2022
Rodzina zagranicą
rejestracja błędnych wniosków
uchylenie, jak to rozwiązać?
zmiana przelewu na gotówkę
W peselu wychodzi obcokrajowiec