zmiana formy wypłaty dodatku - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 22 cze 2022, 7:46

Cześć wszystkim, mam problem i liczę na Wasza pomoc. Co mam zrobić jeżeli klientka chciałby zmienić formę wypłaty dodatku mieszkaniowego, dotychczas miała na konto ZGKiM ale teraz chce na do kasy. Czy jest taka możliwość, jaka podstawa prawna, wystawić decyzję zmieniającą? Dodatek ma przyznany do września a zmianę wypłaty chciałaby od lipca. Z góry dziękuje
aga1990
Praktykant
Od: 22 cze 2022, 7:29
Zajmuję się: praca socjalna, dodatki mieszkaniowe

Napisano: 22 cze 2022, 8:15

Dodatek mieszkaniowy wypłaca się, w terminie do dnia 10 każdego miesiąca z góry, zarządcy domu lub osobie uprawnionej do pobierania należności za lokal mieszkalny (np. właścicielowi lokalu). Ryczałt na opał jedynie może Wnioskodawca otrzymać na konto bankowe lub w kasie.
Dodatek mieszkaniowy wypłaca się w całości do rąk osoby będącej właścicielem domu jednorodzinnego.
Knapa
Starszy referent
Od: 24 kwie 2019, 10:08
Zajmuję się: Dm

Napisano: 22 cze 2022, 8:24

Knapa pisze:
22 cze 2022, 8:15
Dodatek mieszkaniowy wypłaca się, w terminie do dnia 10 każdego miesiąca z góry, zarządcy domu lub osobie uprawnionej do pobierania należności za lokal mieszkalny (np. właścicielowi lokalu). Ryczałt na opał jedynie może Wnioskodawca otrzymać na konto bankowe lub w kasie.
Dodatek mieszkaniowy wypłaca się w całości do rąk osoby będącej właścicielem domu jednorodzinnego.
A jeżeli klientka wykupiła mieszkanie i zmienił się zarządca, to mogę zmienić formę wypłaty ?
aga1990
Praktykant
Od: 22 cze 2022, 7:29
Zajmuję się: praca socjalna, dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x