zmiana miejsca zamieszkania - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 08 cze 2017, 9:32

a co powiedzie na taką sytuację....pani złożyła oświadczenie, ze od czerwca zamieszkuje w innej gminie chce przekazania dokumentów, ale w tym czasie wyszło na jaw ze podjęła pracę i będzie przekraczać.
Ja uchylam decyzję z uwagi na zmianę miejsca zamieszkania, a kto prowadzi dalsze postępowanie w sprawie nienależnie pobranych?
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 kwie 2015, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 08 cze 2017, 9:49

jak ty byłaś organem wypłacającym to u ciebie ma nienaleznie pobrane, inny ośrodek najwyżej jej da decyzje odmowną ze względu na przekroczenie
anavika
Referent
Od: 25 lip 2012, 16:23
Zajmuję się: SR/FA/SW/dodatki

Napisano: 08 cze 2017, 10:12

rozumiem, ale zgodnie z własciwościa ja juz nie jestem organem właściwym do prowadzenia postępowania
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 08 cze 2017, 11:00

legalna 01 pisze:rozumiem, ale zgodnie z własciwościa ja juz nie jestem organem właściwym do prowadzenia postępowania
ale jakiego postępowania? chyba wobec dłużnika teraz ...

bo postępowanie w sprawie nienaleznie pobranego świadczenia przez wierzycielkę ty robisz. Wypłaty miała od ciebie więc i dług ma u ciebie. I tobie ma spłacić a ty oddajesz do budżetu państwa...

Dłużnik zresztą też będzie miał dług u ciebie, należność główna mu nie będzie rosnąć ale odsetki cały czas rosną
anavika
Referent

Napisano: 08 cze 2017, 11:11

dłuznik tak, ma spłacac do mnie, mi bardziej chodzi o nienależnie pobrane i o właściwość bo kobieta juz u mnie nie mieszka, cztałam wyroki, że jeżeli strona w toku postępowania zmieni miejsce zamieszkania to ja nie jestem juz organem własciwym art. 19 KPA w związku z art. 2 pkt 10 u.o.p.o.u.a. i należy umorzyc postępowanie i przekazać sprawę organowi właściwemu...stąd wątpliwości
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 08 cze 2017, 11:24

legalna 01 pisze:dłuznik tak, ma spłacac do mnie, mi bardziej chodzi o nienależnie pobrane i o właściwość bo kobieta juz u mnie nie mieszka, cztałam wyroki, że jeżeli strona w toku postępowania zmieni miejsce zamieszkania to ja nie jestem juz organem własciwym art. 19 KPA w związku z art. 2 pkt 10 u.o.p.o.u.a. i należy umorzyc postępowanie i przekazać sprawę organowi właściwemu...stąd wątpliwości
dla mnie to totalnie bez sensu :?

u mnie pobrała - u mnie ma dług - mi ma zwrócić - art. 23 ust 1 u.o.p.o.u.a.

nawet jak patrzę na ten art. 2 pkt 10 - mieszkała u mnie i brała u mnie w okresie za który ma nienależnie pobrane.

Chce, niech się odwołuje, ma prawo, ale odsetki rosną :D
anavika
Referent

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x