zmiana miejsca zamieszkania dzieci - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 06 paź 2020, 10:39

Witajcie, mam taką sprawę: przyznałam świadczenie wychowawcze na dzieci ich matce, w tym miesiącu okazało się że matka dzieci wyprowadziła sie z terenu naszej gminy zostawiając dzieci z ojcem mieszkającym jeszcze w innej gminie. Adresu matki nie znam,
Prosze o informację, czy mogę przekazać wniosek i informację o przyznaniu 500+ do gminy gdzie jest ojciec dzieci z dziećmi (czy oni mogą wypłacać dalej na podst. art. 22 ustawy) czy lepiej uchylić decyzję matce a swojej gminie niech nowy wniosek składa ojciec dzieci ??
Kalina Druga
Stażysta
Od: 13 kwie 2017, 8:57
Zajmuję się: śr/fa/św

Napisano: 06 paź 2020, 11:14

Na pewno nie wysyłasz swojego wniosku, bo to inny wnioskodawca! Masz podstawy, aby przeprowadzić wywiad środowiskowy, w celu ustalenia kto sprawuje opiekę nad dziećmi i gdzie one mieszkają. Jeśli okaże się, ze rodziny nie ma pod tym adresem - uchylasz. A Pan w innej gminie będzie pobierał na dzieci. Ewentualnie dzwoń, jak masz nr telefonu do Pani, aby zrezygnowała z świadczenia.
agawa
Referent
Od: 16 gru 2016, 13:04
Zajmuję się: świadczenie wychowawcze, refundacja podatku VAT

Napisano: 06 paź 2020, 12:32

tak bym zrobił jak agawa.
grosiki
Referent
Od: 10 maja 2017, 10:27
Zajmuję się: św

Napisano: 06 paź 2020, 12:52

nie ma kontaktu z wnioskodawczynia, wywiadu u nas nie ma z kim zrobić, wystąpiłam o wywiad do gminy gdzie ojciec jest z dziecmi
Dziękuję za pomoc
Kalina Druga
Stażysta
Od: 13 kwie 2017, 8:57
Zajmuję się: śr/fa/św

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x