zmiana miejsca zamieszkania- u nas już nie mieszka - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 28 cze 2021, 12:19

Mam taki przypadek matka z synem, zdążyła już od maja 2021 zmienić miejsce zamieszkania w 4 gminach w okolicy. Gmina nr 3 przesłała mi informację do realizacji 500+ i jednocześnie informację do pracownika socjalnego o zajęcie się rodziną. Pracownik socjalny pojechał na miejsce i okazało się że kobieta zdążyła się już wyprowadzić. Mam oświadczenie osoby u której mieszkała, że już tam nie mieszka. Adresu nie zostawiła, telefonu nie odbiera i co teraz?
kasiubek
Stażysta
Od: 23 sie 2017, 10:05
Zajmuję się: 500+, SR, FA

Napisano: 14 lip 2021, 9:39

Mamy podobny przypadek, kobieta się wyprowadziła, dostaliśmy donos od właściciela mieszkania. Wezwanie zostało zwrócone "nie podjęto w terminie".
Co zrobić w takiej sytuacji?
Udało Wam się załatwić waszą sprawę?
MDoris
Praktykant
Od: 21 sty 2021, 12:55
Zajmuję się: FA, ŚW

Napisano: 14 lip 2021, 13:59

MDoris pisze:
14 lip 2021, 9:39
Mamy podobny przypadek, kobieta się wyprowadziła, dostaliśmy donos od właściciela mieszkania. Wezwanie zostało zwrócone "nie podjęto w terminie".
Co zrobić w takiej sytuacji?
Udało Wam się załatwić waszą sprawę?
Jeżeli nie wstawia się to wstrzymujesz wypłatę.
art. 23 ust. 2 Wypłata świadczenia wychowawczego podlega wstrzymaniu, jeżeli osoba otrzymująca to świadczenie odmówiła udzielenia lub nie udzieliła w wyznaczonym terminie wyjaśnień co do okoliczności mających wpływ na prawo do świadczenia wychowawczego, w tym uniemożliwiła przeprowadzenie wywiadu, o którym mowa w art. 15 ust. 1, lub nie udzieliła podczas tego wywiadu wyjaśnień co do okoliczności objętych wywiadem.
JoannaS
Stażysta
Od: 14 lut 2017, 12:09
Zajmuję się: FA, CP, DG, SW,

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x