czy może mi ktos wytłumaczyć o co chodzi z tą zm. ustawy - tj zawieszeniem działalności gospodarczej w związku z opieka nad dzieckiem i jaki jest nasz w tym udział ?
taki, ze jak ktos przyjdzie do ciebie z wnioskiem o rodzinne a ma dzialalnosc i ja zawiesi w zwiazku z opieka nad dzieckiem do lat 5 - to bedziesz musiala potraktowac jego dochody z dzialalnosci gospodarczej jako dochod utracony
jesli masz na mysli dodatek z tyt. urlopu wychowawczego, to oczywiscie bez - chocby dlatego,ze nikt nie udzielil jej urlopu, a poza tym nie pozostawala przez 6m-cy w stosunku pracy
a moje pytanie wzieło sie stąd ,że przyszedł do mnie facet i powiedział że zus go do nas przysłał i my mamy potwierdzić że żona jest na wychowawczym bo okazało się że żona zawiesiła działalność i nie jest ubezpieczona
jak zawiesila dzialalnosc to idzie do zusu i sklada tam oswiadczenie,ze zawiesila dzialalnosc w zwiazku z opieka nad dzieckiem do lat 5 i zus na podsatwie tego zglasza ja do ubezpieczen...i nie ma to nic wspolnego ze swiadczeniami rodzinnymi...a urlopu wychowawczego to GOPSy nie udzielaja...