zmiana owd - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 03 gru 2014, 10:50

dokładnie pół roku temu wysłaliśmy do OWW, że nie jesteśmy OWD ponieważ dłużnik nie zamieszkuje na naszej gminie oraz został wymeldowany administracyjnie.
OWW nadal przysyła nam podjęcie działań oraz decyzje w sprawie zwrotu FA.
Co w takiej sytuacji zrobić??? odesłać im z powrotem????/
Alinka

Napisano: 03 gru 2014, 10:51

zadzwoń do nich czy mają jakieś nowe informacje w tym zakresie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 03 gru 2014, 11:23

nie mają .
co w takiej sytuacji???????
Alinka

Napisano: 03 gru 2014, 12:20

Podpowie ktoś??????
proszę to pilne
Alinka

Napisano: 03 gru 2014, 13:26

w takich sytuacjach ja prowadzę normalne postępowanie tzn. wysyłam wezwanie na wywiad i : jeżeli przyjdzie zwrot listu i adnotacja że dłużnik się wyprowadził , zmarł, nie jest znany pod tym adresem , nie mieszka to piszę pismo do www że nie jestem organem dłużnika i pouczam ich że mogą (ONI) wystąpić do komornika o ustalenie adresu dłużnika .
Jeżeli zaś jest dwukrotne awizo to wszczynam postepowanie tj. decyzja o uznaniu za uchylającego się, prawo jazdy, prokuratura.
Gość

Napisano: 04 gru 2014, 9:15

też mam podobny przypadek. OWW przysłał mi decyzję w sprawie zwrotu już bez podjęcia działań.
Co mam teraz ją wpiąć do teczki, czy napisać do UG czy jest zameldowany i decyzję odesłać?????
Pamela

Napisano: 04 gru 2014, 13:00

ktoś wie co w takiej sytuacji???????
Pamela

Napisano: 04 gru 2014, 14:52

Do mnie masa wniosków co do których pisałam że nie jestem OWD znowu wpłynęła, i ja też takie wysyłam. Dlaczego? Ano dlatego, że jak mi ktoś pisze że dłużnik wyjechał za granicę i nie jest znany adres jego pobytu to nie znaczy że wyjechał tam na wieki wieków. Przecież w każdym czasie może zjechać do Polski a może wyjechał tylko na 2 miesiące? A jakieś postępowanie każdy z nas musi przecież robić. Dla mnie to żaden problem wysłać ponownie informację że dłużnik w dalszym ciągu nie przebywa na moim terenie. Przecież to wszystko to tylko przemiał papieru.
Olga100

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x