Zmiana składu rodziny - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 30 kwie 2014, 14:20

Jeśli Pani pobiera świadczenia rodzinne i fundusz jest po rozwodzie i teraz wyszła za mąż a mąż ma 0 zł dochodu nie pracuje i zgłasza mi to przyniosła akt małżeństwa to robię notatkę że nastąpiła zmiana składu rodziny bez decyzji????? :?: :?: :shock:
Klara..,

Napisano: 30 kwie 2014, 14:36

ja zmieniam w systemie bo i nazwisko trzeba zmienić ale decyzji nie robię
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 30 kwie 2014, 14:48

Też tak myślałam, tylko dodanie do składu rodziny i już wniosku nowego nic nie trzeba rozumiem nawet jeśli byłby dochód to i tak pewnie decyzji się nie robi?? a jeżli to jest np. Białorusinin to dowód osobisty do akt tak??

A jeszcze jedno pytanie jeśli Pani przychodzi i mówi że syn 19 lat usamodzielnił się i żeby go wykreślić ze skłądu to też nic się nie robi tylko zmiana w systemie???
Klara..,

Napisano: 30 kwie 2014, 14:52

tak,
tylko pani musi ci załączyć oświadczenia mężusia o dochodach jeszcze bo na podstawie czego wiesz, że ma zerowe dochody ?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x