zmiana składu rodziny. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 28 maja 2015, 18:39

Sygnity, Jak usunąć w programie chłopaka ze składu rodziny chłopaka, który teraz złożył wniosek na wlasne dziecko, próbowałam wnioski- nowy - zmiana swidczenia w zwiazku ze zmianą sytuacji rodziny - usunełam go z informacji o dzieciach i składu rodziny- i następnie chciałam załatwić wniosek bez kwalifikacji, zeby nie wydawać nowej decyzji tylko zamieścić notkę o ponownym przeliczeniu dochodów, ale wyskakuje mi że zamknięcie spowodowane i mam do wyboru np rezygnacja osoby ubiegającej się, czy tam inny powód i status wyświetla koniec bez nadania biegu, więc chyba nie bierze pod uwagę tego wniosku ?) Ktoś miał taki przypadek?
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."

Milton Friedman
Pani M.
Referent
Od: 24 maja 2015, 13:26
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR/DM/DE/KDR

Napisano: 28 maja 2015, 21:53

Jeśli chcesz przeliczyć dochód bez danej osoby to wprowadzasz wniosek przez zmianę sytuacji życiowej usuwasz chłopaka patrzysz jak jest z dochodem w tej rodzinie drukujesz sobie dochody piszesz krótka notatke czy ma to wpływ czy nie anulujesz wprowadzony wniosek i tyle w temacie nic więcej nie kombinuje bo po każdej kwalifikacji wniosku musisz wydać nowa decyzje a to nie ma sensu
masterm

Napisano: 28 maja 2015, 21:57

tak też myślałam, ze nie da się tak jak przy uzysku/ (załatwić sprawę) skorzystać z opcji "załatw bez kwalifikacji " dzięki :)
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."

Milton Friedman
Pani M.
Referent
Od: 24 maja 2015, 13:26
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR/DM/DE/KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x