Sygnity, Jak usunąć w programie chłopaka ze składu rodziny chłopaka, który teraz złożył wniosek na wlasne dziecko, próbowałam wnioski- nowy - zmiana swidczenia w zwiazku ze zmianą sytuacji rodziny - usunełam go z informacji o dzieciach i składu rodziny- i następnie chciałam załatwić wniosek bez kwalifikacji, zeby nie wydawać nowej decyzji tylko zamieścić notkę o ponownym przeliczeniu dochodów, ale wyskakuje mi że zamknięcie spowodowane i mam do wyboru np rezygnacja osoby ubiegającej się, czy tam inny powód i status wyświetla koniec bez nadania biegu, więc chyba nie bierze pod uwagę tego wniosku ?) Ktoś miał taki przypadek?
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."
Jeśli chcesz przeliczyć dochód bez danej osoby to wprowadzasz wniosek przez zmianę sytuacji życiowej usuwasz chłopaka patrzysz jak jest z dochodem w tej rodzinie drukujesz sobie dochody piszesz krótka notatke czy ma to wpływ czy nie anulujesz wprowadzony wniosek i tyle w temacie nic więcej nie kombinuje bo po każdej kwalifikacji wniosku musisz wydać nowa decyzje a to nie ma sensu