ZMIANA SYTUACJI Hmmm... pomocy>>>>> - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 17 lip 2014, 14:21

Mam do was kilka konkretnych pytań (jestem nowa):
1. Pan zgłasza zmianę sytuacji jest po rozwodzie obecnie wziął ślub z Ukrainką, robię tylko notatkę bez decyzji :?: i ona mi pisze oświadczenie o dochodach za 2012 r. bo miała 0,00 zł czy tak :?: :?: czy może sama oświadczyć dochody :?:
2. Córka wnioskodawczyni rodzi dziecko swoje powinna mi zgłosić od razu czy uchlam cały zasiłek czy jesli 15 urodziła to się należy :?:
Aleksandra..

Napisano: 17 lip 2014, 15:07

Nowy wniosek z nowym składem rodziny. O dochodach tak jak piszesz może być oświadczenie, pamiętaj o zał. 6 i 7 do wniosku z jej podpisami (nieopodatkowanie i działalność)

Rozumię pełnoletnia córka? Matce uchylasz od miesiąca następnego.
Ilona*

Napisano: 17 lip 2014, 16:09

1. Pan zgłasza zmianę sytuacji jest po rozwodzie obecnie wziął ślub z Ukrainką, robię tylko notatkę bez decyzji :?: i ona mi pisze oświadczenie o dochodach za 2012 r. bo miała 0,00 zł czy tak :?: :?: czy może sama oświadczyć dochody :?:
Nowy wniosek wymuszałby wydanie nowej decyzji, a jeśli w obrocie decyzja ustalająca prawo jest, to musielibyśmy odmówić wszczecia postępowania.
Pani może złożyć druk wniosku, w którym o nic nie wnioskuje, a wypełnia jedynie część dotyczącą składu rodziny, dochodu i oświadczeń. Taki quasi wniosek, będący informacją o zmianie składu rodziny.Przeliczasz dochód i jeśli nie powoduje przekroczenia kryterium po prosty wpinasz a/a.
2. Córka wnioskodawczyni rodzi dziecko swoje powinna mi zgłosić od razu czy uchlam cały zasiłek czy jesli 15 urodziła to się należy :?:
Przestaje spełniać przesłanki z dniem urodzenia dziecka czyli 15 i z ta datą powinna być pozbawiona prawa do świadczenia. Niemniej za 14 dni niepodzielne uprawnienie istnieje, więc skutek wywrze dopiero od następujacego m-ca.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x