zmiana wysokości a stara decyzja - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 25 lis 2015, 14:02

Witam mam podwyższenie alimentów od 10-04-2015r pracuje na topteam. Obejmuje dwa okresy i dwie decyzje.Czy mogę zmienić decyzję która już nie jest w obiegu tj. ta za okres od kwietnia do września ?
aneta83

Napisano: 25 lis 2015, 14:41

miałam ten sam problem tyle ze u mnie obejmowało podwyzszenie 3 okresów a wiec 3 decyzji. Zrobiłam przez zmianę decyzji. Pytałam na szkoleniu z KPA ale pani prowadzaca nie była wstanie odpowiedziec na te pytanie. Fajnie co nie.
Ja zrobiłam przez zmiane,ale może ktos bardziej doświadczony w trm temacie sie wypowie?
Marysiaa

Napisano: 25 lis 2015, 14:50

Art. 24.
1. Organ właściwy wierzyciela może bez zgody osoby uprawnionej albo jej przedstawiciela ustawowego zmienić lub uchylić ostateczną decyzję administracyjną, na mocy której strona nabyła prawo do świadczeń z funduszu alimentacyjnego, jeżeli uległa zmianie sytuacja rodzinna lub dochodowa rodziny mająca wpływ na prawo do świadczeń, egzekucja stała się skuteczna, osoba nienależnie pobrała świadczenia lub wystąpiły inne okoliczności mające wpływ na prawo do świadczeń.
2. Zmiana decyzji na korzyść osoby uprawnionej nie wymaga jej zgody.
nowapa
Podinspektor
Od: 16 gru 2014, 11:47
Zajmuję się:

Napisano: 25 lis 2015, 16:13

Dzięki za podpowiedź ale jak to wygląda na topteam bo wyrównało za kwiecień (sama obliczyłam) dało się za maj a adalej podpowiada program, że juz dodane wyrównanie..
aneta83

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x