Zmiany w świadczeniu pielęgnacyjnym od 2015? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 03 gru 2014, 16:08

Czy szykują się jakieś zmiany od 2015 r. w sprawie świadczenia pielęgnacyjnego wypłacanego rodzicowi dziecka niepełnosprawnego?

Dzwoniła do mnie klientka, bo ktoś jej powiedział, że od 2015 r. ma wejść dodatkowa skala i od niej będzie zależała wysokość świadczenia pielęgnacyjnego. Ja nic o tym nie słyszałam.
Przesiedziałam w ustawach na Inforlexie 2 godziny i drugie tyle na innych stronach internetowych i nic nie znalazłam o ewentualnych zmianach. Znalazłam jedynie na mpips projekt z 2013 r., gdzie była mowa o skali (Barhel?), ale z tego co wiem z tego projektu tylko niektóre zmiany weszły, ale skala nie.

Powiedzcie, czy są / będą jakieś zmiany w tej kwestii (tj. wprowadzenie skali w celu ustalenia wysokości świadczenia pielęgnacyjnego dla rodziców)?

Napisano: 03 gru 2014, 17:42

Ten projekt niedawno wrócił na Bip ministerstwa. Wywalili go po protestach rodziców leżących w sejmie. Może wracają do tego? To w sumie było dosyć sensowne rozwiązanie.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 03 gru 2014, 18:17

To w sumie było najlepsze rozwiązanie jakie mogło byc.
I jesli wracają do tego rozwiązania, to najwidoczniej trybunał ich do tego zmusił.
m&m

Napisano: 03 gru 2014, 22:21

m&m pisze:To w sumie było najlepsze rozwiązanie jakie mogło byc.
I jesli wracają do tego rozwiązania, to najwidoczniej trybunał ich do tego zmusił.
Było ale się zmyło przez cwaniactwo opiekunów dzieci i głupotę samych WO, którzy zostali sprytnie wkręceni przez tych pierwszych, a także takich ,,o gołębim sercu" co postanowili podzielić się świadczeniami z naciągaczami podszywającymi się pod opiekunów.
Martusia.

Napisano: 03 gru 2014, 23:00

Cwaniactwo opiekunów dzieci nic by nie dało, gdyby nie chęć władzy wypromowania sie na nich, co doprowadziło do nadmiernego ulegania ich żądaniom.
I w tej chwili władza nie ma wyjścia musi na gwałt wprowadzic nowe przepisy, gdyz przewiozła sie na swojej głupocie.I dlatego pewnie szykuje to co ma pod ręką.
Trybunał ją poskromil swoim orzeczeniem.
m&m

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x