Zobowiązania za 2014 - Dodatek energetyczny

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 04 lut 2015, 10:10

Zapewne wszyscy z woj. Mazowieckiego w ostatnich dniach otrzymaliście pismo z WUM dot. DE. Mam wątpliwości odnośnie tego fragmentu zaznaczonego grubym drukiem:
"Zobowiązania za rok 2014 sfinansowane zostaną z odrębnych środków. ..... Nie należy wypłacać zaległych dodatków energetycznych za 2014 rok z planu i środków przyznanych na rok 2015."
Jak to rozumiecie? Ja do końca roku zwróciłem wszystkie środki a wiadomo że osoby składające wnioski o DE w grudniu miały wypłaty w styczniu z wyrównaniem za grudzień. Czy te wypłaty za grudzień w styczniu to są właśnie zaległe wypłaty za rok 2014 i nie można ich wypłaty finansować z nowych środków? Jeżeli tak to jakaś paranoja jest. Jak to teraz mamy porozdzielać? Kasy z 2014 nie ma, wypłaty już poszły z nowych środków, rozliczenie za cały 2014 też już przecież poszło.
Fantomas

Napisano: 05 lut 2015, 13:15

też mam taką sytuację ale żadnego pisma nie otrzymałam i wypłacam za grudzień w styczniu 2015.
ala-5

Napisano: 05 lut 2015, 15:55

Ja to dostałem mailem. Dziś potwierdziłem niestety że trzeba ustalić ile w styczniu poszło dodatków za grudzień i wystąpić do MUW o środki. Nie można tych grudniowych płaconych w styczniu sfinansować ze środków z 2015 r.
Myślę że to Mazowiecki UW wymyślił taką głupotę. W innych województwach pewnie tego nie ma.
Fantomas

Napisano: 06 lut 2015, 9:50

też dostałam tego maila, wypłaty za styczeń zrobione a za grudzień wiszą w powietrzu i czekają na kase. Co teraz skoro jest niedotrzymany termin wypłaty grudniowej? Jak z tego wyjść?
młoda

Napisano: 06 lut 2015, 12:46

W kujawsko pomorskim nic nie dostaliśmy odnośnie wypłaty za grudzień, wypłaty poszły w styczniu z wyrównaniem za grudzień 2014 r.
zzzz

Napisano: 06 lut 2015, 13:31

Nie wiem młoda, my wypłaciliśmy ze swoich a teraz czekamy na kasę.
zzzz to się ciesz że nie jesteś z mazowieckiego :) Tu zawsze jakieś odchyły od normy muszą być ;)
Fantomas

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x