Zobowiązanie - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 02 wrz 2015, 7:44

Czy ktoś z Was wręcza osobom składającym wnioski zobowiązanie, że muszą po 1.11. dostarczyć zaśw. z GOPS z nowo naliczonymi świadczeniami ?
EWELINA 1234

Napisano: 02 wrz 2015, 10:23

My tego nie praktykujemy. Osoba skaładająca wniosek poinformowana jest,że każdą zmianę sytuacji powinna nam zgłosić. Nie bawimy się w detektywów, ponieważ to należy do ich obowiązku.
Annaaa

Napisano: 02 wrz 2015, 10:37

My tez nigdy tego nie robiliśmy ale na szkoleniu teraz powiedziano nam że w związku ze zmianą dochodów świadczeń rodzinnych w listopadzie powinniśmy podsunąć im takie zobowiązanie bo jak wiadomo 3/4 nas o zmianie nie poinformuje.
EWELINA 1234

Napisano: 02 wrz 2015, 10:55

Ja również niedawno byłam na szkoleniu w związku ze zmianami. Wykładowca nic nie wspomniał o takim zobowiązaniu. Moim zdaniem to leży w kwestii Wnioskodawcy, bo w razie czego on będzie zwracał nienależnie pobraną kwotę stypendium. Wiadomo,że to my(pracownicy) będziemy później mieli więcej pracy,ale mimo wszystko nie podsuwam im żadnych zobowiązań, a jedynie informuję przy składaniu wniosku.
Annaaa

Napisano: 02 wrz 2015, 11:13

też jestem przeciwna tworzeniu takich dokumentów
ktoś tu na forum miał kontrolę w tym zakresie i pisał,że gmeranie w dochodach ludzi to już jest nadgorliwość
wnioskodawca został poinformowany o konieczności informowania o zmianach mających wpływ na przyznanie stypendium
przyjść powinni Ci, u których dochód zostanie przekroczony,a nie Ci co dostaną wyższy zasiłek rodzinny
xyz@

Napisano: 02 wrz 2015, 11:59

Tak,bo z urzędu wiadomo, że będzie podwyżka zasiłków rodzinnnych i dodatków i część osób nie będzie się kwalifikować do pomocy społecznej i stypendiów.
Zuzanka

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x