My tego nie praktykujemy. Osoba skaładająca wniosek poinformowana jest,że każdą zmianę sytuacji powinna nam zgłosić. Nie bawimy się w detektywów, ponieważ to należy do ich obowiązku.
My tez nigdy tego nie robiliśmy ale na szkoleniu teraz powiedziano nam że w związku ze zmianą dochodów świadczeń rodzinnych w listopadzie powinniśmy podsunąć im takie zobowiązanie bo jak wiadomo 3/4 nas o zmianie nie poinformuje.
Ja również niedawno byłam na szkoleniu w związku ze zmianami. Wykładowca nic nie wspomniał o takim zobowiązaniu. Moim zdaniem to leży w kwestii Wnioskodawcy, bo w razie czego on będzie zwracał nienależnie pobraną kwotę stypendium. Wiadomo,że to my(pracownicy) będziemy później mieli więcej pracy,ale mimo wszystko nie podsuwam im żadnych zobowiązań, a jedynie informuję przy składaniu wniosku.
też jestem przeciwna tworzeniu takich dokumentów
ktoś tu na forum miał kontrolę w tym zakresie i pisał,że gmeranie w dochodach ludzi to już jest nadgorliwość
wnioskodawca został poinformowany o konieczności informowania o zmianach mających wpływ na przyznanie stypendium
przyjść powinni Ci, u których dochód zostanie przekroczony,a nie Ci co dostaną wyższy zasiłek rodzinny
Tak,bo z urzędu wiadomo, że będzie podwyżka zasiłków rodzinnnych i dodatków i część osób nie będzie się kwalifikować do pomocy społecznej i stypendiów.