zobowiązanie do zarejestrowania - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 08 wrz 2016, 8:00

Witam mam problem

mam dłużnika uznałam go za uchylającego w marcu 2014r. później był na wywiadzie i był zarejestrowany w PUP teraz jest nie zarejestrowany wysłałam mu zobowiązanie i dalej mam mnie w nosie co zrobić ???
elaaaaa

Napisano: 08 wrz 2016, 9:05

Mam podobny problem dłużnik ma już decyzję uznającą go za uchylającego. Na okres świadczeniowy 2016/2017 został wezwany na wywiad. Przyszedł i zobowiązał się zarejestrować w PUP, jednak tego nie zrobił i co dalej
MaJa4

Napisano: 08 wrz 2016, 9:35

Wniosek do prokuratury...
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 08 wrz 2016, 9:40

A został już wysłany wniosek o ściganie do Prokuratury i czy zostało wysłane pismo do Starostwa z zapytaniem o posiadanie dokumentu prawa jazdy ?
Jeśli już została wydana w poprzednim okresie taka decyzja to ona jest na nowy okres wciąż aktualna. Sprawdzić trzeba czy zostały już wysłane wymienione wyżej wnioski. Jeśli nie to proszę to zrobić, a jeśli tak to wszytko zostaje tak jak jest i nic Pani już nie robi. Jeśli decyzję wydała pani na wniosek o podjecie działań wobec dłużnika z innej gminy to proszę poinformować tamta gminę że na nowy okres 2016/2017 decyzja taka już została wcześniej wydana i pozostaje ona w mocy.
atena1

Napisano: 08 wrz 2016, 9:42

zapytanie do cepiku a nie do starosty, chyba co?
sweet.lemon
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 09 cze 2016, 11:18
Zajmuję się:

Napisano: 08 wrz 2016, 12:17

Była wydana decyzja, że się uchyla, po decyzji poszedł wniosek do prokuratury i do starostwa. Na okres świadczeniowy 2016/2017 dłużnik został wezwany na wywiad, przyszedł zobowiązał się do zarejestrowania w PUP, jednak tego nie zrobił. Czyli jak te wszystkie czynności zostały spełnione w poprzednim okresie świadczeniowym to teraz tylko piszę do komornika, że dłużnik został zobowiązany do zarejestrowania w PUP i tego nie dopełnił. Tak
MaJa4

Napisano: 08 wrz 2016, 14:33

Nie rozumiem czegoś. Jeszcze nie skończył się stary okres świadczeniowy to jak można przeprowadzać wywiady na nowy okres :shock:
FanFA

Napisano: 08 wrz 2016, 15:14

normalnie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]