Co odpisać żonie dłużnika alimentacyjnego, która pisze podanie o umorzenie jego długu z FA? Czy wystarczy jedno zdanie, że nie jest strona w sprawie? Czy jak to ładnie ująć?
I drugie pytanie. Kobieta wszczęła egzekucje u komornika w sierpniu 2019 r. Czy za okres styczeń-lipiec powinniśmy jej do dochodu nieopodatkowanego wliczyć alimenty (twierdzi, że nie dostawała od dłużnika nic)???
żona dłużnika pisze podanie o umorzenie długu
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się: AR
- Kontakt:
Re: żona dłużnika pisze podanie o umorzenie długu
W sprawie pierwszej myślę, że wystarczająca jest odp, że nie jest stroną w sprawie, swoją drogą ciekawe na jakie pomysły wpadają co niektórzy
W kwestii drugiej, ja polecam wierzycielce rozszerzenie egzekucji u komornika za pozostałe miesiące (ona może to zrobić w każdej chwili)i zaświadczenie od komornika o zakresie bezskutecznej egzekucji dla Ciebie od stycznia do nadal.

W kwestii drugiej, ja polecam wierzycielce rozszerzenie egzekucji u komornika za pozostałe miesiące (ona może to zrobić w każdej chwili)i zaświadczenie od komornika o zakresie bezskutecznej egzekucji dla Ciebie od stycznia do nadal.
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ale na chwilę obecną mam zaświadczenie od komornika że egzekucja wszczęta w sierpniu. Więc od stycznia do lipca powinnam policzyć alimenty. Jest to bardzo ważne bo wychodzi 1/1 w FA.
- Ewela77
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Jeżeli wierzycielka wskazała komornikowi, ze w okresie od stycznia do lipca nic nie otrzymała i komornik to przyjął (w zaświadczeniu o bezskutecznej egzekucji wskazane będzie jakie jest zadłużenie wobec wierzycielki) to wtedy nie przyjmujemy, że w w/w okresie otrzymywała alimenty od dłuznikajagoda2 pisze: 05 lis 2020, 15:36 Ale na chwilę obecną mam zaświadczenie od komornika że egzekucja wszczęta w sierpniu. Więc od stycznia do lipca powinnam policzyć alimenty. Jest to bardzo ważne bo wychodzi 1/1 w FA.

Pozdrawiam
Po prostu nie lubię być sztucznie miła ..
Oprócz żona dłużnika pisze podanie o umorzenie długu - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Do której prokuratury wysłać niosek o ściganie????
Dłużnik w noclegowni czy wysyłam wniosek o podjęcie działań
Dłużnik spłacił wszystko, wyprzedził nasz działania
pIT 28 Wierzycielka wynajmowała szklarnię .
Wyrok z poprzedniego miesiąca zaświadczenie, że egzekucja bezskuteczna
pełnoletnia osoba składa na siebie co ze składem
podwyższenie alimentów stary okres
SYGNITY przypis odsetek do spłaconych dłużników
Wywiad alimentacyjny.
Kurator ds. doręczeń
proszę o udzielenie odpowiedzi pożyczka oraz utrata
Od kiedy przyznanie
pobyt za granicą członka rodziny
Młodzieżowy ośrodek szkolno-wychowawczy
Co dalej z dłużnikiem???
Od kogo żądać zwrotu?